Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 1 de agosto de 2023

IX MOSTRA FESTERA juliol 2023. 1971 L’ANY QUE NINO BRAVO VA ACUDIR A LES FESTES D’AIELO.

Aquell any va ser molt especial per a Nino. Ell solia vindre al poble tots els dissabtes, i anava amb el seu aguelo Vicente Ferri “El ferrer” a missa. A l’eixida passaven pel bar de Bigot, ple d'homes, buscant faena o cobrant els jornals de la setmana. Després, a la porta de la seua casa al carrer Sants de la Pedra, buscant la frescor de poqueta nit, i assegut en aquelles cadires de boga, rodejat i acompanyat dels homes majors del roglet del seu domicili, xarraven i feien llargues tertúlies, de tant en tant, li presentaven algun jove del poble explicant-li de quina família provenia, parlaven de la cacera i altres converses, que la nit era llarga.


El dia 5, dia de la triomfal Entrada de Moros i Cristians vindria juntament amb la seua dona Amparo Martínez, acabats de casar en abril, eren encara novençans, a veure l’entrada. Es va deixar fotografiar almenys amb les comparses de Bucaneros i Oleyanos (que sapiem), durant la desfilada de l’Entrada. Després passejaria pel poble i es retrataria amb més veïns. 

 

Demanem a totes aquelles persones que puguen tindre fotografies amb Nino les aporten a la biblioteca municipal. Nosaltres ràpidament les escanegem i retornem. Recordem que aquestes fotografies són un document únic i històric per Aielo.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario