Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


miércoles, 24 de febrero de 2010

ON ES PRESENTA ESTE BLOGEste Blog pretén ser un espai virtual on tinga cabuda tot el que envolta a la història del nostre poble. Una història que apareix documentada ja en 1248 al LLibre del Repartiment i que va començar a desvetllar-se en 1982 amb el treball de Mª Angeles Belda : "Aportaciones a la historia de Ayelo de Malferit".
Després, un grup d'estudiosos han prosseguit la tasca investigadora i han anat apareixent nombrosos treballs sobre els més diversos aspectes de la nostra història; uns pocs han estat publicats en la col.lecció "Biblioteca Degà Ortiz i Sanz" i altres en els Llibres de Festes d'Aielo de Malferit o en les revistes comarcals d'estudis històrics "Alba " i "Almaig" d'Ontinyent; conformant així un gran patrimoni cultural per al nostre poble i que quedarà per a les noves generacions.
Però, per desgràcia, gran part d'este patrimoni escrit és de difícil accés, perquè està dispersat entre els diferents llibres de festes o revistes, descatalogats i que obliguen als interessats en la nostra història a recòrrer a la consulta en la Biblioteca. Este blog no vol eixe destí per a la Història d'Aielo. Tantes hores d'investigacions i estudis no mereixen quedar relegades a les prestatgeries, deuen eixir a l'abast de tots .... han d'estar a la Xarxa. Eixe és l'esperit del blog i dins de les seues possibilitats intentarà oferir este patrimoni a tots aprofitant les noves tecnologíes.
Però aixó no és tot, el blog acaba de nàixer i esperem veure'l créixer també amb les aportacions de tots vosaltres, bé amb treballs , bé amb comentaris a les entrades o simplement visitant el blog perqué esteu interessats en saber de la Historia d'Aielo. Per la nostra part procurarem omplir-lo amb altres continguts que progressivament aniran apareixent i que desitgem vos agraden.
Esperant estar en els vostres "Favoritos", enviem una salutació per a tots i .....LLARGA VIDA A HISTÒRIA D'AIELO!

4 comentarios:

 1. Excelent la proposta d'aquest blog, ja era hora que hi haguera un foro CULTURAL per a expresar-se.
  Rebuscaré tot el material que jo dispose i vos l'enviaré.

  ResponderEliminar
 2. Molt bona la iniciativa, endavant...és una gran idea concentrar informació cultural i sobre la història d'Aielo en un mateix lloc. Serà un èxit.

  ResponderEliminar
 3. Moltes gràcies per la participació i els vostres ànims.Continueu entrant, que molt prompte apareixeràn noves entrades que ja casi estàn acabades.I al primer comentari li dic que estic desitjos d'eixe material que vol rebuscar i que este es el seu blog. Fins prompte.

  ResponderEliminar
 4. T’envie un enllaç a un blog que trobat on parlen del nostre paisa aieloner Hilario Martinez, boxeador reconegut mundialment.
  També podeu llegir la seua interessant vida a la wikipedia

  http://audazytanguista.blogspot.com/2009/07/hilario-martinez-1905-1983.html

  ResponderEliminar