Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


viernes, 25 de agosto de 2023

UN POC D’HISTÒRIA DEL NOSTRE PATRIMONI RELIGIÓS: La NOVA IMATGE DEL PATRÓ SANT ENGRACI MÀRTIR, A LES FESTES DE L’ANY 1943. Extracte article programa de festes de 2014, per Mª Jesús Juan i Mariló Sanz.


Programa de festes de 1943, propietat de Juanjo Tudela.  DIA 7 clarejava el dia amb volteig general de campanes. A les 9’30 es cantava tèrcia i a les 10, el Clero i les Autoritats i festers es dirigirien a la plaça de Sant Engraci per a BENEIR LA NOVA IMATGE DEL SANT ENGRACI SUFRAGADA PER VÍCTOR REIG.

En acabar l’acte de la benedicció, en processó es dirigiren cap a l’església per a la missa i sermó, a les 12 es faria la cercavila i es dispararia la traca.

De nou tocava anar a casa per descansar perquè a les 8 de nou hi havia una cita per anar a la processó, aquesta vegada se n'aniria amb curiositat perquè desfilava la imatge recent estrenada del Sant Patró i es volia veure detalladament com havia quedat. Segur que aquesta primera sensació veient el “nou sant” pels carrers, no va defraudar. En acabar la processó, el cant dels gojos de sant Engraci tancaria l’acte.

A la nit hi havia una revetlla al passeig de l’Eixample i a les 11 de la nit es dispararien focs aeris.

La part religiosa donaria pas a la part laica i festiva, amb divertiments preparats per a xiquets i majors.

 



No hay comentarios:

Publicar un comentario