Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


jueves, 30 de diciembre de 2021

RESUM 2021. Mª Jesús Juan Colomer

191 entrades noves i 551.266 visites, és el fruit d’un any escampant articles de vivències i històries viscudes pels aieloners i aieloneres. Les nostres i les vostres pàgines! No cal ser ambiciosa per a gaudir de l'escriptura biogràfica i passar-ho bé amb la lectura de vivències i records, he posat molt d'esforç per a aconseguir-ho!

La constància i la col·laboració ens manté vius a la xarxa i gràcies als lectors i col·laboradors, entre tots mantenim i donem vida a aquest espai virtual, ple de pàgines aieloneres. Estic contenta d'escampar experiència i compartir memòria i records amb tothom. En fa il·lusió explicar-vos que el nostre blog ha servit d'enllaç entre gent que feia molt temps que no es veien. Persones que volen saber del poble d’origen, de la seua família, gent de l’altra part del món que troben informació llegint al blog...

El 2021 ha estat un bon any, continuem regalant records!

És hora, de passar paginà, i deixar enrere un segon any pandèmic. Com tots els anys, acabem l’any amb un resum, un balanç de l’any 2021.

Un any dedicat a celebrar el centenari de tots els xiquets i xiquetes de la generació de 1921, any en el qual va vindre al món Pepica Colomer Sanchis, inspiradora i entusiasta d’aquest blog.

Any que hem rendit tribut als garrofers, testimonis del pas del temps i de les generacions de persones que els cuiden. Parlarem de les llibreteres aieloneres a Madrid (Josefa Borrás, Enriqueta Ferrándiz i Laura Requena), del metge del segle XIX a Aielo, Marino Herráez García, i de la història de l’alcoholera, que hui encara ens contempla.

Any que hem escoltat les vivències de Pilar Barber, Juanito Dordá i Pilar Belda, Vicente Sanz Belda, i Vicente Sanz Juan.

Any que ens va visitar per sorpresa la Geperudeta.

Any que s’ha premiat per part de l’ajuntament d’Aielo, la grandíssima llavor històrica i d’investigació del nostre col·laborador Fernando Goberna (Premis 9 d’octubre), igualment de la seua important donació a l’arxiu municipal (Ajuntament).

Any que hem rendit homenatge al músic aieloner, Amalio Juan Requena, i anotarem on es troben les restes del mestre-poeta Miguel Ferrándiz.

Any que hem celebrat efemèrides com el 75 aniversari de la imatge de Sant Pere Apòstol, i els 90 anys de la inauguració de les escoles velles, i el centenari del desastre d’Annual, entre moltes altres.

Any que hem mencionat l’actualitat, el concurs de pintura, el canelobre de ceràmica d’Elvira Aparició... i la presentació del llibre ONOMASTICON AIELONAE (IES Porçons).

Any que parlarem, com sempre, de les nostres festes i tradicions. I mantinguérem molt actives les etiquetes de Fototeca, i Racons i Moments del meu poble.

Any en el qual hem perdut i acomiadat a persones molt estimades per tots, entre altres, Juanma Martínez Sanz, president de Festes de Moros i Cristians, Carmen Soler Egea, presidenta de les Amas de Casa Tyrius, i Pere Vidal Colomer.

I PER AL 2022, SOM CAPITALITAT CULTURAL!... gràcies a tots els col·laboradors i col·laboradores, que som un fum i caterva!.

 

Que l'any nou ens porte molta salut i bons records!

Mª Jesús Juan Colomer


No hay comentarios:

Publicar un comentario