Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


viernes, 24 de diciembre de 2021

LA GENERACIÓ DE 1921... 93.- Juan Bautista Penades Juan (24/12/1921 – 08/09/1996).

 

 Naix al carrer Sants de la Pedra, 70.

Pares: Juan Bautista Modesto Penades Belda (1893) i Mª Dolores Juan Juan (1893).

Iaios paterns: Vicente Penades Mira i  Dolores Garrigos Belda.

Iaios materns:  José Ramon Juan Sanz i Mª Salvadora Juan Mira.

El pare, Juan Bautista Modesto, era d’ofici jornaler, i la mare Mª Dolores coneguda com a “Sarró o sarrona”, germana del “ti Sigle”. Al casar-se, Batiste i Dolores, instal·laren el seu domicili de novençans al Fondo, carrer Hospital. Allí visqueren tota la seua vida junts, allí vingueren al món els fills, cinc en total, Ramon, Juan Bautista, Vicente, Lola i Carmen, allí continuen vivint les noves generacions de parents.

El nostre protagonista, Batiste, naixeria un dia assenyalat, a les quatre de la matinada del dia 24 de desembre, la vespra de Nadal. Era conegut per tothom com “Modesto”, el nom singular i únic al poble del seu pare i besavi. Treballava per al propietari, Víctor Reig, ocupant-se de les terres que posseïa al terme d’Aielo, i cuidant la finca de sant Carles, al terme d’Albaida.

L’any 1949, Batiste casaria amb la seua novia, Mª Concepción Penalba Aparici. Anaren a viure a una casa de l’Era, a la zona coneguda com les coves de l’Era, actualment plaça Manuel Castelló Quilis. El matrimoni, Batiste i Conxa, seria contractat, als anys 50, pels germans empresaris Vicente i Juanito Sanz, per a treballar en la fàbrica de plàstic. Batiste, de la nit al dia, canviaria dràsticament la seua situació laboral, passant de jornaler agrari a treballar en una fàbrica, aconseguint més estabilitat i confort laboral.

De la seua unió matrimonial, naixeren tres filles, Carmen, Conxa i Ester.

A setembre de l’any 1996, moriria als 75 anys.

Hui compliria 100 anys!

 

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario