Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 14 de diciembre de 2021

LA GENERACIÓ DE 1921... 90.-Vicente Nadal Belda (14/12/1921 – 15/12/1921).


Naix al carrer Mig, 1.

Pares: José Nadal Belda (1890) i Teresa Belda Colomer (1885).

Iaios paterns:  Francisco Nadal Bataller i Vicenta Belda Aparici.

Iaios materns:  José Belda Garrido i Magdalena Colomer Mira.

El pare, José, era d’ofici tramusser, ofici que va heretar del seu pare Francisco Nadal. Venia cacaus i tramussos per l’Eixample, els portava en un cabasset d’espart, penjat al coll, i dins, els caputxons de l’apreciat i típic llegum.

Els seus fills, també continuaren l’ofici, i tots són coneguts al poble amb el malnom de “Tramusser/a”.

Anecdòticament, la família ens compta que José, quan va anar a fer el servei militar, el sergent li va preguntar el nom, casualment, era el mateix nom i cognoms del pare del sergent. En escoltar i adonar-se de la coincidència, el sergent, li va tornar a repetir la pregunta, i la resposta va tornar a ser la mateixa. Tot seguit José va rebre una galtada per part del militar, pensant que el soldat li estava fent burla.

El pare, José, tenia 31 anys quan va tindre al xiquet Vicente, el nostre protagonista, i la dona, Teresa, en tenia 36 anys. La família no té constància del naixement d’aquest xiquet, és comprensible donat que va sobreviure només unes hores després del part.

El matrimoni format per José i Teresa, van tindre quatre xiquets, a banda de Vicente, José, Francisco, Maria i Salvador. La mare Teresa moriria l'any 1933, als 48 anys, jove. Deixant orfes als quatre fills.

Hui, Vicent, compliria 100 anys!

 

 

 

 

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario