Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


sábado, 8 de julio de 2023

Sants de la Pedra 2023. Homenatge a Carmen Vicent


L'any 2015 inaugurarem, una de les moltes exposicions que hem organitzat al llarg d’aquests anys, i que ens considerem molt orgulloses pel bon resultat i acollida, tant pel veïnat del carrer com per tota la població. Portava per títol VEÏNS A LA FRESCA, i es tractava de transformar el carrer Sants de la Pedra, en un gran espai expositiu, a cada façana hi havia una rèplica a una grandària important dels habitants de la casa. 

La gent passejava pel carrer i anava admirant una mostra de fotos antigues exhibides a l’emplaçament on tocava, al domicili on residien o havien habitat els protagonistes. Les converses eren d’allò ben curioses i diverses, admiracions per la joventut dels protagonistes, comentaris per l’antiguitat de la imatge, històries d’abans relacionades, i cabassos de records per a les persones que ja no estan. 

Carmen Vicent “la panxeta” (filla del ti rassones i la ti Teresa la panxeta o caxeua) ens va aportar dos retrats, el primer, dels anys 50 i en blanc i negre, era Carmen de jove i el seu nuvi Vicent Sanchis “Perales” a l’Eixample, un diumenge de festa i de passeig. La segona fotografia a color i al pati de la casa familiar, els tres fills adolescents del matrimoni, Magdalena, Carmina i Vicent.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario