Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 2 de mayo de 2021

FOTOTECA: Feliç dia de la mare!!!

Feliç dia de la mare!!!

Felicitem a totes les mares i els agraïm el seu amor incondicional, la seua entrega i, sobretot, la seua infinita dedicació.

Retrat familiar a l’estudi del fotògraf Enrique Cerdá, 1892.

El matrimoni format pel llaurador aieloner, Batiste Barber Mompó “peroleret” i Purificación Ferre Sanchis, natural d’Agres, col·locats  junt amb dos dels tres fills que tingueren, Pura (1888?) i Isabel (1890). Faltava el fill, Juan José Barber Ferre que naixeria a maig de l’any 1893. 

La jove Pura era la tercera dona de Batiste, home més major que ella, havia quedat viudo dues vegades i sense descendència. Segurament en aquest retrat, Purificación estaria ja embarassada del fill baró. 

Un retrat de família que podria ser actual si no fora per la vestimenta, tan curiosa i diferent de l’actual. 

Un llinatge aieloner conegut i amb abundant i nombrosa descendència. De la filla Pura descendeix la família de “Pepe el cartero”. De la filla Isabel, la família amb el sobrenom dels “ternetaris”. I del fill Juanito, la família coneguda com “els perolerets”. Les tres famílies descendeixen de la matriarca Pura, d’ella ha quedat bon record i el nom, del cognom matern Ferre,  esfumat i perdut d’aquesta nissaga. 

(Foto particular de MJ.B.M)

No hay comentarios:

Publicar un comentario