Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


lunes, 1 de noviembre de 2021

TOTS SANTS 2021: Amalio Juan Requena


Fa anys que anem mostrant-vos la història del nostre cementeri, rememorant succeïts, ensenyant el seu patrimoni funerari. Proposant-vos rutes i visites als nostres il·lustres personatges locals i més significatius, de la història recent d’Aielo de Malferit. Enguany vos proposem i recomanem la visita a un gran músic AMALIO JUAN REQUENA(1905-1991).

Amalio, fa just 30 anys que ens va deixar per sempre. Un excepcional home, grandíssim músic format a França on residia, cosmopolita, viatger. Triaria la tranquil·litat del seu volgut poble per a ser enterrat a prop dels seus paisans als quals estimava. La seua música ha sonat a l’auditori municipal aquest dissabte 30 d’octubre, un homenatge ben merescut!. Esperem, tots els anys, poder escoltar alguna de les seues valuoses peces musicals.

Just, a la part de dalt del seu nínxol, es troba la tomba de l’esposa Paulette “La senyó Pole” com era coneguda a Aielo. Dona senzilla, educada i amable com el marit Amalio. Dues làpides de pedra idèntiques, d’un color clar, modestes i senzilles per a unes grans persones.

 

A Tots Sants celebrem la festivitat passejant pel Cementeri, parem i visitem familiars, amics, personatges, i admirem l’arquitectura funerària... 

A aquest recinte funerari tenim molta historia local i personal, coneguem-la!.

 

Mª Jesús Juan Colomer
1 novembre 2021

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario