Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


miércoles, 9 de junio de 2021

LA GENERACIÓ DE 1921... 43.-Vicente Requena Martínez (09/06/1921 – Ontinyent 28/10/1988)

Naix al carrer Sant Llorenç, 50.

Pares: Vicente Requena Malchirant (1892) i Mª Rafaela Salvadora Martínez Vicent (1893)

iaios paterns: Vicente Requena Satorres i Josefa Malchirant Mateu (Benigànim)

iaios materns:  Francisco Martínez Bernabeu i Maria Vicent Sanchis

L'avi matern era conegut amb el malnom de Quico Parra. Tenia plantada una parra de raïm a la porta de la seua casa al carrer Sant Llorenç.

El pare era Vicente, Bollero, conegut també com, el ti Sento Requena. De professió guàrdia civil, destinat, primer a Bilbao i desprès a les casernes de Bocairent, Ontinyent i l’Olleria. La iaia paterna, Josefa, era natural de Benigànim.

Vicente, Bollero, al jubilar-se tornaria al poble. L’any 1946, l’anomenaren jutge de pau d’Aielo, al càrrec del jutjat estaria durant 18 anys.

En aquells anys, a Aielo no hi havien cap entitat bancaria, Vicente l’any 1957, oferiria e instal·laria al seu domicili una oficina de l’entitat “la Previsora” (actual Caixa Ontinyent) fins a l’any 1967, quan aquesta caixa ontinyentina obriria una sucursal al carrer Església, oficina aconseguida degut a l’abundat clientela aconseguida per Vicent, gràcies a les seues gestions professionals com a banquer.

Home emprenedor, també instal·laria al seu domicili el servei ambulant de Notària. Aielo no disposava de notari, els veïns tenien que desplaçar-se als pobles del voltant per a escripturar, donar fe... Vicente aconseguiria que un notari poguera traslladar-se al poble a cada cert temps, durant anys Aielo gaudiria de les actuacions del notari, sense tindré que eixir del poble. 

En aquest entorn es criaria el seu fill Vicente, el nostre protagoniste, que casualment casí naix a Ontinyent on estava destinat el pare. Vicente aniria a viure a Ontinyent, on és casaria amb Teresa Albert, i criaria dos filles, Mari Tere i Tudi i un fill, Vicent. Mai deixaria d’estimar el seu poble on vivien els pares, la família i els amics de la infantesa, no faltava a Nadal i a totes les festes, a casa dels pares.

Treballaria com a comptable a una fabrica de material de construcció, també es dedicava a la venta de pisos, i comptable de dues gasolineres que l’amo tenia a València. Era un home molt ocupat.

El fill, també anomenat Vicent, arribaria a ser alcalde d’Ontinyent, curiosament coneguem quatre generacions de Vicente Requena. Moriria als 69 anys, hui compliria 100 anys!

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario