Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 6 de junio de 2021

1r comunió 1931. Corpus Christi


Retrats recordatoris de la Primera Comunió dels xiquets i xiquetes nascuts l'any 1921. Sols es guarden 6 retrats, una xiqueta, Amparo Calatayud Martínez, i 5 xiquets, Adrián Martínez Martí, Ismael Martínez Aparici, José Francés Bellot, Luis Juan Amorós i Vicente Requena Martínez, vestits de primera comunió, realitzada l'any 1931.

Les comunions són un moment especial en la vida dels xiquets i les xiquetes, i moltes famílies desitjaren immortalitzar la primera eucaristia en aquests retrats. Les fotos varien ben poc una de l’altra, estan fetes a la moda del temps, emmarcades amb cartó, amb motius ornamentals florals i detalls al·lusius a la comunió i religió.

La indumentària també era especial, l'única xiqueta, sembla una xicoteta núvia, vestida de blanc, per mitja cama, amb una gorreta d’on ix un vel de tul llarg i blanc. Els xiquets, vestits simbòlicament com adults, amb corbatí i pantaló llarg, dos porten un llaç blanc al braç, i la resta no, vestits de color fosc.

La vestimenta es complementava amb els elements típics,  en la mà el llibret o missal devocional blanc de nacar, cadeneta al coll amb la medalla, entre altres detalls característics, que forment part d’aquesta cerimònia religiosa i social.

Són entranyables fotografies que cada família ha guardat, a la caixeta de records, i enguany, que aquests xiquets complirien 100 anys, els recordem amb estima.

Un dels xiquets, Ismael, conservava fins i tot, l’estampa que se sol repartir el dia de Corpus, amb el seu nom i data tan assenyalada, 24 de maig de 1931. 

 

Fotos de propietat particular. Agrair a les famílies la cessió de les imatges.

Mª Jesús Juan Colomer

Corpus Christi

6 juny 2021

No hay comentarios:

Publicar un comentario