Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 12 de mayo de 2020

ANIVERSARI DEL BLOG, 10 ANYS!!!.



El dia 24 febrer 2020, aquest blog va complir 10 anys!.
10 anys que un grup d'amics començarem un gran projecte, amb molta il·lusió, i molt de treball per a fer-lo endavant, molta feina invisible, moltes hores emprades, i molta responsabilitat. I per mantindre'l durant aquests anys, cal voluntat i constància, i creure en la importància d’un projecte educatiu, social i d'història local. I voldríem, amb l'ajuda de tots i totes, voluntaris i col·laboradors, lectors i curiosos, complir 10 anys més, o molts més!.
Aquest blog, va nàixer per a ser i parlar d’Aielo de Malferit, un blog de tot el poble, perquè entre tots anem i continuem fent història aielonera. GRÀCIES!!!

Recordem aquelles paraules que el dia 24/02/2010, us dirigíem, i que segueixen constituint la línia a seguir d’aquest blog:
“Este Blog pretén ser un espai virtual on tinga cabuda tot el que envolta a la història del nostre poble. Una història que apareix documentada ja en 1248 al LLibre del Repartiment i que va començar a desvetllar-se en 1982 amb el treball de Angeles Belda: "Aportaciones a la historia de Ayelo de Malferit".
Després, un grup d'estudiosos han prosseguit la tasca investigadora i han anat apareixent nombrosos treballs sobre els més diversos aspectes de la nostra història; uns pocs han estat publicats en la col.lecció "Biblioteca Degà Ortiz i Sanz" i altres en els Llibres de Festes d'Aielo de Malferit o en les revistes comarcals d'estudis històrics "Alba" i "Almaig" d'Ontinyent; conformant així un gran patrimoni cultural per al nostre poble i que quedarà per a les noves generacions.
Però, per desgràcia, gran part d'este patrimoni escrit és de difícil accés, perquè està dispersat entre els diferents llibres de festes o revistes, descatalogats i que obliguen als interessats en la nostra història a recórrer a la consulta en la Biblioteca. Este blog no vol eixe destí per a la Història d'Aielo. Tantes hores d'investigacions i estudis no mereixen quedar relegades a les prestatgeries, deuen eixir a l'abast de tots .... han d'estar a la Xarxa.
Eixe és l'esperit del blog i dins de les seues possibilitats intentarà oferir este patrimoni a tots aprofitant les noves tecnologies.
Però això no és tot, el blog acaba de nàixer i esperem veure'l créixer també amb les aportacions de tots vosaltres, bé amb treballs, bé amb comentaris a les entrades o simplement visitant el blog perquè esteu interessats en saber de la Història d'Aielo. Per la nostra part procurarem omplir-lo amb altres continguts que progressivament aniran apareixent i que desitgem vos agraden.
Esperant estar en els vostres "Favoritos", enviem una salutació per a tots i .....LLARGA VIDA A HISTÒRIA D’AIELO DE MALFERIT!”
Mª Jesús Juan Colomer
2010-2020

No hay comentarios:

Publicar un comentario