Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


viernes, 18 de octubre de 2024

Lliurament Distincions 9 d’Octubre – Poble d’Aielo de Malferit. IV Edició. Pel Consell Local Agrari: Joaquin Martí Penalba.

Seguidament el Consell Local Agrari, ha volgut distingir a un gran coneixedor de les hortes i sèquies que tenim al terme d’Aielo i que ha estat molt lligat al món del camp i del ramat, un entorn que aporta sabers que no s’aprenen a l’escola. Una persona que podem catalogar com un llibre obert sobre la influència dels fenòmens atmosfèrics, sobre les persones i els animals…

Sempre ha tingut una tasca ben important com ha estat la de tenir cura dels camps, regar-los, ajudar a néixer a les cries de les vaques, recollir la llet i anar a vendre-la en temps complicats on tot era difícil per a la majoria de la població.
El seu ofici li ve de familia, ja que aquesta, tenien ramats de vaques i cabres i ell ha sigut capaç de transmetre totes eixes vivència de manera oral i intangible, passant de pares a fill, generació rere generació. Estem ben segurs que seguirà transmetent eixos grans i valuosos coneixements a la seua família i a tot aquell que vulga saber-ne.
Hui en dia, el camp passa per molts entrebancs per la falta d’aigua, inversions i poques persones que en saben i es dediquen de forma tan apassionada a aquestes tasques.
Un home que sempre el veus amb un somriure a la boca i unes bones paraules per dedicar-te, així és Joaquin Martí Penalba, conegut com Ximo Torero, el qual demanem la seua presència a l’escenari per fer-li entrega de la seua merescuda distinció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario