Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


miércoles, 9 de noviembre de 2022

Distincions 9 d'octubre 2022.


Just hui es compleix un mes de l'entrega de les Distincions 9 d'octubre 2022 de l'ajuntament d'Aielo de Malferit. Enguany des del Consell d'investigació Històrica va estar proposada i premiada Maria Elvira Juan LLovet (1936- ).

Professora titular del Conservatori de Música de València (jubilada).

Autora del llibre Música y tradición en Ayelo de Malferit, desde los origenes hasta 1990. Mª Elvira Juan Llovet, professora de música de formació sòlida i completa, com diu al pròleg del llibre, va nàixer a Aielo de Malferit l’any 1936. I és cert que té una extensa formació que va des del títol de Magisteri, al títol de Piano, de Composició o de Folklore.

La seua experiència comença vivint la música des de ben menuda, neta de José Ramon Juan Cerdá "l'organista" i membre d'una llarga família de músics. Després, continua formant-se, no només estudiant amb els millors professors o impartint la docència al conservatori de música de València, que és altra manera d’anar aprenent, sinó buscant, els arrels musicals del poble que la va veure nàixer.

Té publicats, una gran quantitat d'articles d'investigació musical, músics valencians, folklore i orgues, sobre Aielo de Malferit i els pobles de la Vall d'Albaida.

Igualment la seua tesi doctoral Música religiosa en los pueblos del Valle de Albaida (del S.XVII hasta los inicios del S.XX). Tema en què Elvira és una gran investigadora i coneixedora.

 

L’ENHORABONA A TOTS ELS PREMIATS EN AQUESTA NOVA EDICIÓ.

Text Mª Jesús Juan Colomer
Fotogràfies Rafael Morant Requena 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario