Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 12 de febrero de 2023

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL LLIBRE


En la vesprada-nit del divendres dia 10, va tindre lloc la presentació, a la biblioteca municipal, del llibre La Fábrica de licores, anisados jarabes y horchatas d'Aielo de Malferit, de Joaquín Juan Mompó (1923-2022) Relació i records d’un antic propietari, a càrrec del nostre col·laborador i amic Ximo Juan-Mompó Rovira. Enhorabona!!! 

La cita va congregar un públic nombrós, que va omplir la sala infantil de la biblioteca, amics, familiars, representants de l’IEVA... escoltaren atents les explicacions de Ximo Juan. Ximo és fill de Joaquín Juan Mompó, conegut al poble com Joaquinet de Jessinta. La seua família era la propietària de la botelleria, de fet Joaquín va ser l’últim propietari. La va vendre a un dels treballadors, Juan Juan Micó, l'any 1971, l’actual propietari. 


Ximo va parlar al voltant del seu llibre, i va saber comunicar, de manera clara, les memòries del seu pare aieloner. Una cronologia de la fàbrica, una explicació de la família Juan, licors i xarops, treballadors i treballadores, i molta memòria i sentiments, tot acompanyat de fotografies que il·lustren el tercer llibre de la col·lecció, Textos de patrimoni i història de la Vall d’Albaida, editat per Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. 


Les paraules de Ximo van ser molt aplaudides per tots els assistents, finalitzant l’acte amb la signatura de llibres. 


Ximo i la seua família, i molt especialment la seua mare, estaven contents d'una jornada que quedarà per al rècord. En una sala on es respirava un ambient d’atracció al tema, contingut i sentiment per la botelleria. En resum, una vesprada-nit especial i amena. 


 S'augura un gran interés del públic per aquesta publicació, editada per l’IEVA, que es podrà adquirir a la biblioteca municipal Degà Ortiz i Sanz. 




































 

No hay comentarios:

Publicar un comentario