Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


jueves, 6 de enero de 2022

FOTOTECA: Dia dels Reis


Aquesta nit passada els Reixos han visitat totes les cases, per a deixar presents a les finestres i els balcons.

I al dia següent, dia dels Reis, és pregunta obligada de tota la jornada: T’has portat bé? Què t'han dut els Reixos?... Una nina, un ninot i un calbot!.

Era tradició anar a mostrar als familiars i amistats, els joguets que havien portat els Reis. Anar a l’Eixample a provar la nova bicicleta, estrenar el baló, passejar la nina...

I durant tot el dia s’escoltava: Què t'han dut els Reixos?... Una mosca, un mosquit i un pessic!

Al domicili de Miguel Mateu, aficionat a la fotografia, aquell dia dels Reis de l’any 1954, agafaria la seua càmera per immortalitzar aquest moment familiar de molta il·lusió i màgia entre els menuts i menudes.

La primera fotografia està pressa al carrer Orient, al cantó de la casa de la formatgera. La filla major, Xelo Mateu Calabuig, posa carregada i satisfeta amb els seus presents, una cartera per anar a l’escola, als peus, la tradicional cistelleta. Es deixa fotografiar al costat de la seua “aguela” Consuelo Colomer, que l'ajuda mostrant el xicotet piano que també li han deixat, i una caixeta amb un arreglet de platerets i tassetes per al xocolate, per a jugar amb les nines, perquè els Reis, aquest any arribaren molt carregats.

La següent fotografia realitzada per Miguel, la filla Xelo, aquesta vegada, es retratava al costat de la mare Consuelo Calabuig Colomer, al carrer Sants de la Pedra, amb tots els joguets, un somni fet realitat!.

Fotografies cedides per Mª Carmen Mateu Calabuig.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario