Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 3 de marzo de 2019

FOTOTECA: Dones



Muntatge fotogràfic realitzat per Rafa Ortiz.
Dues fotografies de la mateixa casa preses en anys diferents i muntades en una sola. La coneguda casa del carrer Major, 51. Propietat de l’aieloner Juan Castelló Requena, el notari de Melilla, també conegut al poble com ”el coixo calores. Al balcó de la magnífica façana, un dia de festa major dels anys 40. Les filles del notari, María Luisa i Xaro Castelló, l’amiga Matilde Juan Sancho, i les altres dues germanes, Teresa i Beatriz Castelló. 

Carrer Major núm 51.
 A la casa, construïda pel matrimoni format per Rosendo Sancho Galiana i Clara Mompó Ortiz, s'instal·laren a l'any 1856, recentment cassats. Allí naixerien els 5 fills. Anys després passaria per herència a Clara Sancho, que la vendria al notari Juan Castelló a la dècada dels anys 40 del segle XX. Juan seria la persona que l’adornaria i embelliria deixant-la tal com la coneguem actualment, començant una nova història familiar.

 Maria Luisa i Xaro Castelló, l'amiga Matilde Juan Sancho, i les altres dues germanes i filles del propietari de la casa, Teresa i Beatriz Castelló, als anys 40. Al balcó de la casa del carrer Major, 51, propietat del notari Juan Castelló.
Se sent molta tristor vorer aquesta magnifica i noble casa, repleta de vivències i habitada per tanta gent de renom, actualment tancada fa un grapat d’anys, sofrint malbé el pas del temps. Aquesta meravellosa fotografia ha estat emprada enguany al nostre cartell, per commemorar el Dia de la Dona 2019. Gràcies al nostre col·laborador Rafa Ortiz pel muntatge fotogràfic.

Arxiu Fotogràfic Biblioteca Municipal “Degà Ortiz i Sanz”. (Col·lecció: Matilde Juan Sancho)

No hay comentarios:

Publicar un comentario