Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


viernes, 2 de abril de 2010

Setmana Santa


...
TRADICIÓ FESTIVA AL NOSTRE POBLE.

La Setmana Santa a Aielo de Malferit.



...


Divendres Sant processionen a Aielo tres imatges: la primera en encapçalar la processó es el Natzarè, continua la Verge dels Dolors i tanca el seguici el Sant Sepulcre.

El Natzarè i la Verge dels Dolors van acompanyats dels seus confrares respectius amb música de trompetes i tambors.

El Sant Sepulcre també disposa de la seua pròpia Confraria, porten el sepulcre al muscle i van acompanyats de la banda de musica d’Aielo.

Les fotos que acompanyen pertanyen a l’any 2010.


M. Jesús Juan i Mariló Sanz





Fotos realitzades per Noelia Vidal i Rafa Ortiz.
...

7 comentarios:

  1. Aquest blog no esta per a parlar d'història?
    Fotos de l'any passat?
    ssssss, no sé ,no sé,

    ResponderEliminar
  2. Este blog té la finalitat de divulgar història i també cultura i tradició.
    La setmana santa és una tradició tan arrelada que ningú escapa d’ella, ni tan sols els que es tanquen a casa perquè no volen saber res de processons o fugen de viatge a altres llocs.
    Les festes religioses, com és este cas, es poden analitzar des de perspectives diferents: el religiós veu devoció, l’historiador veu tradició, l’artista veu unes magnifiques imatges que una vegada a l’any eixen per a que tothom les contemple i el que no és res de tot açó veu uns dies per descansar del treball.
    I contestant el comentari anterior, tens raó quan t’estranyes per haver penjat les fotos de la setmana santa d’enguany i entenc el teu dubte preguntant-te què fan en un blog sobre història, però pensa que l’actualitat, el que estem vivint hui, forma la història de demà.

    ResponderEliminar
  3. Enhorabona esteu fent un gran treball, la gent d’Aielo que vivim fora i no podem estar a la processó ho agraïm molt. Felicitats també als confrares.

    ResponderEliminar
  4. Es per a mi una processó molt emotiva, he recordat als meus pares confrares des de la seua fundació i grans devots d’este divendres sant.
    Recorde a la mare en el ritual de preparar la millor roba per a una de les processons més importants de l’any i el pare gaudint de la música tant especial que envolta estes festes.

    ResponderEliminar
  5. No me malinterpreten, por favor, estoy a favor de que ocupen la calle con procesiones (como lo podemos hacer cualquier otro colectivo), pero lo que sí les pido son menos golpes de pecho y más determinación contra los abusos sexuales, menos golpes de pecho y más cumplir el Evangelio, menos golpes de pecho y más compromiso social, menos golpes de pecho y más respeto con la moral de las personas. Al fin y al cabo, menos Iglesia Católica y más Jesucristo. Farsantes de púlpitos y sermones vacíos.

    ResponderEliminar
  6. Quan des del punt de vista històric es mostra la tradició és perquè només aprofundint en el passat podem conèixer-nos un poc més, però també per convidar a reflexionar sobre el què fem i com ho fem.

    ResponderEliminar
  7. La Setmana Santa és una demostració de religiositat popular, un bagatge que ve de lluny. Pense que és bonic i curiós mantenir les tradicions. De tots els actes que es realitzaven a la Setmana Santa ja s’han perdut un bon grapat (La salpassa, visita i adoració al Monument...).

    Per què deixar perdre el que queda? La fe i les creences religioses són coses molt particulars de cada ú. Ningú està lliure de tirar la primera pedra, som ciutadans del món amb molts defectes.

    ResponderEliminar