Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 25 de julio de 2017

UN XICOTETA MOSTRA DE LA FEINA D’ESTOS PIONERS FOTÒGRAFS: LUIS REQUENA (datació dels quadres i fotografies que mostrem 1922-1940). IV part




Quadre d’Amalio Juan Requena (1905-1991) Músic i compositor internacional. Va estar pintat per Luis a l’any 1932.



 Carmen Juan Requena, religiosa, pintada pel seu cosí Luis. Al  quadre no consta cap any,  però creguem que seria cap a l’any 1932 quan també va pintar al germà Amalio i Maria.



 La jove Maria Juan Requena, religiosa, pintada pel seu cosí Luis. Este quadre no està signat per Luis però és patent la seua autoria al igual que la data de quan el pintaria, a la dècada dels anys 30.

  
Fotografia de Josefa Gómez (natural de Rotglà), curiosament Josefa va morir a l’any 1921 i esta fotografia seria una ampliació o reproducció pòstuma ja que esta signada en Aielo de Malferit a 1922, repassada amb llapis i carbonet. Luis solia signar tots els quatres i fotografies de grandària notable però curiosament no hem trobat la seua signatura en cap fotografia de dimensions reduïdes.



Dues joves a la dècada dels anys 30, posant al pati de casa de Luis per ser retratades, les dues recolzades a la paret i barana que tantes vegades hem descobert immortalitzada a les fotos de Luis i Leonardo.




Les germanes Isabel, Asunción, Pepa i Magdalena Mompó Laporta, fotografiades per Luis al pati del seu domicili i de fons la típica reixa que identifica la seu feina, a la dècada dels anys 1940.
  
Des d’ací fem crida per si alguna persona té a casa seua fotografies i quadres de Luis Requena, (o creu que podrien ser del pintor), ens agradaria que es posareu en contacte amb nosaltres (Biblioteca Pública “Degà Ortiz i Sanz” ) i així, entre tots, podrem reunir, conèixer i completar l’obra del nostre pintor-fotògraf aieloner que va immortalitzar a tants veïns del poble.


Mª Jesús Juan
Mariló Sanz
(IV part)
             
             

No hay comentarios:

Publicar un comentario