Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 22 de agosto de 2017

DOCUMENT: programa festes 1955







Esta secció titulada DOCUMENT,  pretén donar a conèixer el patrimoni documental aieloner conservat al Fons Local de la Biblioteca Municipal. Per aquesta raó, de tant en tant, anirem publicant alguns dels interesant documents més significatius, ja siga per la seva importància o per la transcendència que el document ha tingut en la vida local i diària  de la nostra població.

Hui vos presentem un power del programa de festes de 1955, en honor al Santíssim Crist de la Pobresa i Sant Engraci Màrtir, realitzat pel nostre col·laborador Juanjo Tudela.
El programa de 1955 es menut, 21 x 16 cm. amb tant sols 14 pàgines i la tipologia de les lletres de color blau.
A la portada destaca una fotografia històrica de la imatge del Santíssim Crist de la Pobresa, feta per l’aieloner Luis Requena Juan, a l’any 1934.
El programa esta format per 5 articles que corresponen als escrits de l’alcalde Bautista Ferri, el retor Juan Sanchis Requena, el director de les escoles del Patronat, Juan Sanchis Requena i el secretari de l’ajuntament Domingo Batlle. També la programació festiva i els anuncis dels comerços del poble i les poblacions dels voltants, imprescindibles per a dur a terme la publicació.

Este programa enguany fa 62 anys, i encara a Aielo no s’havien adherit els Moros i Cristians. La festa es complementava gràcies als festers de cada any, aquest any foren:
-Raimundo Goberna Martínez
-Pedro Colomer Sanz
-Vicente Penádes Belda
-Ramón Mompó Soler
-Joaquin Barber Mira
-Rafael Belda Vicent
-Rafael Fenollar Mompó
-Vicente Ortiz Alemany
Els actes més representatius de les festes patronals consistien en una Gran Cavalcada amb la banda de música de Cullera i un dolçainer,  gran retreta, concert musical a càrrec de la Banda de la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, passa-carrer, les solemnes celebracions religioses, entre elles les processons dedicades als patrons, les quilomètriques traques, castell de focs artificials, cucanyes... Com a curiositat cal destacar que es ballaven les típiques danses els tres dies després de finalitzades les festes, els dies 8, 9 i 10 d’agost.
Mª Jesús Juan Colomer

No hay comentarios:

Publicar un comentario