Un plat senzill i deliciós de la nostra cuina
aielonera i molt fàcil de guisar, ideal per a estos temps de calor.
Es conserva sense problemes en la nevera durant dies...
l’escabetx era la forma de conservació del peix antigament.
Abans era un plat típic en temps de dejuni i
abstinència de Quaresma, on estava prohibit menjar carn.
Ingredients:
1 o 2 cavalles fresques i netes, amb espina.
1 ceba gran
1 cabeça d’alls
Pebre negre en gra
Fulles de llorer
Oli
1 got de vinagre blanc
1 got d’aigua
Elaboració:
Talleu la ceba i peleu els alls
Poseu una cassola al foc amb oli, i afegiu tots els
ingredients en cru, incorporeu el llorer, pebre, el vinagre i l’aigua, i la
cavalla tallada a trossos. I deixeu coure al voltant de 30 minuts.
Deixeu-lo reposar a la nevera, esta millor al cap
d’unes dies que acabat de fer.
Suggeriments:
La cavalla esta molt bona ella sola, però també podeu
servir-la acompanyada de pa torrat... i
un bon vinet blanc de la nostra Vall d’Albaida.
Bon
profit!!!
Mª Jesús Juan
No hay comentarios:
Publicar un comentario