Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


sábado, 4 de agosto de 2018

FOTOTECA: Vaquetes



Vaqueta pel carrer del Mig, 3 d’agost de 1965. 
El carrer desbordat de gent per córrer en les populars vaquetes d’Aielo de Malferit. Barreres i balcons de gom a gom. Als anys 60-80 aproximat, el recorregut de les vaquetes era c/ Major, c/ Mig, c/ Sants de la Pedra i c/ Canonge Ortiz. 
Tots els cantons eren tancats amb barreres fetes de bigues de pi i nugades amb cordell. Les vaquetes les tancaven a les quadres particulars de veïns de la volta del recorregut: el ti Carnero, Amado i Juan Antonio oferien i deixaven la seua quadra. 
Els carrers eren de terra i abans de soltar les vaquetes, les dones els tenien ben nets, agranats i arruixats. 
Era bonic mirar el muntó de mans que s’agafaven als barrons de les reixes, costava entendre com cabien tants homes en un espai tant menut, igual passava a les barreres amb els que estaven asseguts. Quan arribava la vaqueta, els primers taulons de la barrera quedaven buits. Tots els homes estaven a la part més alta, quin comboi!!. 
A la part de darrere es posaven les dones, totes assegudes a les cadiretes que portaven de casa per estar més còmodes, i els xiquets que no paraven de xillar quan la vaqueta enganxava les banyes entre els barrots de fusta. 
Arxiu Fotogràfic Biblioteca “Degà Ortiz i Sanz” Aielo de Malferit (Col. Ana Vicent)

No hay comentarios:

Publicar un comentario