Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 17 de julio de 2018

V MOSTRA FESTERA 1967-2017




Autoritats locals, festeres i festers,  dames i regines dels anys 1967, 1992, 2016 i 2017 i una completíssima  comitiva de veïns i veïnes, participaren el dissabte, 24 de juny, a l’acte inaugural de l’ exposició de la V MOSTRA FESTERA 1967-2017, ubicada a la sala d’adults de la Biblioteca Municipal. Aquest any,  la presentació del llibre de festes es va celebrar a l’auditori municipal, i va estar a càrrec de Mª Luisa Martínez de Pablos, festera de l’any 1967.


La Mostra va ser inaugurada pel president de festes, Juan Manuel Martínez Sanz, i la regina de l’any 1992, Maria Egea Borderia. A l’exposició es podia contemplar i realitzar un recorregut per la festa de 1967, recordar els 50 anys de la regina Mª José Mas Berzola i la seua Cort d’Honor, i rememorar el regnat de la Maria Egea Borderia, i Cort d’Honor, a l’any 1992, celebrant així els 25 anys.


 Dedicarem un apartat als Capitans Cristians de 1992: Eliseo Belda i Amparin Martí. I com tots els anys rendirem especial homenatge a uns festers destacats de les nostres festes, com el inoblidable Joaquin Castelló Colomer, borregueta, i les festeres i fester que porten més de 50 anys dins de la festa: Mara Juan Castelló, Mar Bataller Ferrándiz, Rafa Castelló Bernabeu i Alfonso Fernández Ferrándiz. 

Precioses i nostàlgiques fotografies, exposades juntament amb vestits, àlbums,  objectes personals i records d’unes festes ja llunyanes. Tot exposat en una mostra molt visitada per un gran nombre d’aieloners i demès visitants. També gaudirem del tradicional vídeo preparat especialment per a la Mostra i un segon vídeo més casolà de la comparsa Barbárabes, gravat als anys 70, veritable joia etnogràfica de les festes i la nostra gent.

L’associació de festes de Moros i Cristians i l’ajuntament Aielo de Malferit (Biblioteca) agraeixen la resposta dels festers i festeres que han cedit les fotografies particulars, autèntics artificis de la Mostra. Fotografies que han passat a formar par de l’arxiu fotogràfic Biblioteca “Degà Ortiz i Sanz”. 

Encara queda molt de material fester audiovisual i gràfic inèdit per recopilar, poc a poc i gràcies a la generositat dels veïns d’Aielo anirem mostrant-lo. Des d’ací vos animem a col·laborar en este bonic e interessant projecte que la Biblioteca i l’Associació de Festes va encetar fa cinc anys.


A la vista de l'èxit i bona acollida que la Mostra registra tots els estius entre la població, la Regidoria de Festes i l’Associació de Moros i Cristians, opten per incloure esta exposició dins dels actes previs entre els organitzats en honor als nostres Patrons.

La presentació del llibre de festes i la inauguració d’aquesta exposició suposa el compte enrere per l’inici oficial de les nostres festes de Moros i Cristians.

Mª Jesús Juan Colomer
Lola Domingo Sanz
Directores de la Mostra Festera
Programa festes 2018

No hay comentarios:

Publicar un comentario