Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 8 de julio de 2018

FESTA DEL CARRER SANTS DE LA PEDRA I EL SEU VEINAT






Festa de carrer, festa de tradició local, lligada al veïnat i sense aquets no es podria dur a terme. Poquíssimes activitats es podrien realitzar sense el suport de tantes dones i homes que diàriament habiten a les cases que determinen un dels carrers més prolongats del poble.

Carrer amb moltes histories personals, vivències diàries d’un veïnat que s’ocupa i estima als del seu voltant, quants secrets compartits, quantes histories personals contades a la porta del domicili, a la intimitat del corral, al calor de la llar, o a la frescor de les nits d’estiu asseguts a la serena i formant rogle, compartint experiències, sopars, amistat i tots units.

Carrer ple de gent, cadascú d’un ofici, d’una manera de ser i pensar, grans i menuts, però tots junts forjant un veïnat comunitari i mesclat, estimat però també amb diferencies peculiars de cada individu, tot configura el nostre carrer Sants de la Pedra, des de fa un grapat de segles.


Prompte, al mes de juliol, celebrarem, com es costum des de fa anys, la festa en honor als sants Abdó i Senén, i desgraciadament, tirarem de menys als veïns i veïnes que ens han deixat per sempre, però guardem en el nostre record i memòria col·lectiva. 

Algunes els recordarem per la seua dedicació diària i constant a la festa, la seua voluntat natural i entrega, recol·lectant almoina per a costejar les despeses de la festa, anant casa per casa, amb la seua implicació en les activitats plantejades tots els anys, ajuda continuada en la preparació de l’esmorzar, dels actes religiosos i missa, i principalment en el comboi i el seu somriure diari que tenia per a tots. Que no quede en l’oblit la seua entrega imprescindible i el seu esforç compromès, i tampoc la de tants i tants veïns anònims. 

Des d’este programa li volem agrair a AMPARIN SANZ GIL, LA PULIMENTAORA, tota la seu tasca i ajuda constant per la festa i el seu carrer amat. 

GRÀCIES AMPARIN, PER SEMPRE!... ENGUANY VA PER TU!

Junta de la festa del carrer
Programa de festes 2018

No hay comentarios:

Publicar un comentario