Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


miércoles, 16 de octubre de 2024

Lliurament Distincions 9 d’Octubre – Poble d’Aielo de Malferit. IV Edició. Pel Consell de Cultura i Festes: Mª Jesús Juan Colomer.

 

En primer lloc, hi ha una persona que és una inesgotable font d'informació...Treballadora, incansable, apassionada investigadora que ha recopilat i donat a conèixer la història, festes i tradicions de la nostra cultura popular a tots el habitants del poble a través de nombrosos articles publicats, tot això amb gran experiència i professionalitat.

Organitza tots el anys multitud d’activitats culturals a la biblioteca, com exposicions, presentacions de llibres d´escriptors locals i de la comarca, activitats amb els xiquets del col·legi promocionant la lectura i tot allò relacionat en les nostres tradicions. Aquesta persona, s´involucra personalment en tots els seus projectes posant tanta il·lusió que donen com a resultat treballs rigorosos que ens presenten un Aielo de

tradicions i costums que molts desconeixíem, fent que les noves generacions estiguen al dia pel que fa a la historia passada del poble.

Coautora de nombrosos llibres, com el llibre dels Malnoms de Aielo, on ha investigat i recopilant informació sobre l’origen de tots ells. Recentment ha realitzat una gran tasca com a coautora del llibre sobre el personatge d´Aielo Bautista Aparici i entre els seus projectes personals, destaquem l’arxiu de
fotografies antigues.

Resumint, quan parlem de tradicions, festes, història i cultura d’Aielo, ella està sempre present i disposada amb la seua saviesa i ganes de col·laborar a contribuir amb generositat i entrega a qualsevol tasca que se li presente. Per tot això, el Consell de Cultura i Festes ha decidit que Maria Jesús Juan com a bibliotecària local i arxivera reba aquesta distinció tan important.


No hay comentarios:

Publicar un comentario