Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


jueves, 17 de octubre de 2024

Lliurament Distincions 9 d’Octubre – Poble d’Aielo de Malferit. IV Edició. Pel Consell d’investigació històrica: Juan Dordà Tamarit.

 

Difusor de les tradicions i de la història local, amb una memòria privilegiada, sempre ha estat disposat a contar tot el que sap a aquell que li ha preguntat. La seua veu i memòria ha servit per a completar molts estudis d’història local i alhora aquests han contribuït a mostrar a tothom l’Aielo del passat.

A més a més, ha participat activament en projectes de l'església i del patrimoni aieloner com la recuperació de la matraca en 1990, el vídeo homenatge de Miguel Ferrandiz l’any 1996, així com la mostra de tocs de campana junt amb el seu amic “Juanito Gerreta”, pare de Maria Jesús i la colla de campaners d’Ontinyent el 1999 per recuperar tocs de les campanes d'Aielo.
També va col·laborar en la redacció del llibre d’Abel Soler per a la confecció de la geografia, història i patrimoni d’Aielo i ha oferit entrevistes als escolars, estudiosos, i tot aquell que l’ha volgut escoltar.
A més a més, va col·laborar en la confecció del llibre “Mante, i tu de qui eres? Malnoms d’Aielo de Malferit i tota una sèrie d’articles que han sortit als llibres de festes i que no dóna temps a enumerar-los.
Va ser acoliquet des de ben menut i sagristà a partir de 1940 durant molts anys, encara que la seua activitat laboral es va centrar en la indústria: des del Molí paperer, passant pel forn de vidre i acabant en textiles d’Agostino...
Per tot el que exposem oferim un doble reconeixement: per una banda per posar en valor la memòria viscuda dels nostres majors i la importància que té la transmissió de la saviesa de forma oral per completar les mancances dels textos escrits de la història i, per altra banda a la persona, Juan Dordà Tamarit el nostre iaio, que al igual que ha fet amb el poble, personalment també ens ha transmès vivències, històries i experiències que ens han fet créixer com a persones amb valors i sentiments que
només un iaio com ell ens ha pogut donar. Així que demanem un fort aplaudiment a “Juanito el Sacristà” per fer-li entrega de la distinció atorgada pel consell d’investigació històrica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario