Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


lunes, 12 de junio de 2023

Les tauletes de Corpus Christi 2023 (I part).

 

Els altars que arregla el veïnat són taules de descans per poder deixar la peanya on reposarà la Custòdia, que és portada pel rector en la processó. 

La tradició de vestir les taules va passant d'unes cases a altres, i sols es deixa en herència quan la persona encarregada se sent sense forces per arreglar-la (per edat, malaltia ... ), aleshores busca una altra casa i persona del veïnat per a substituir-la. És rebut com un gran honor i orgull ser la família encarregada de vestir les taules. Tot el veïnat ajuda a arreglar els Altars; aporten les millors plantes, les millors flors... En canvi els tapets, les puntes, les estores (que es posen darrere la taula) i el coixí (on s'agenolla el rector), són els mateixos des de fa molts anys. Són rentats, planxats, emmidonats i guardats per la persona encarregada i heretats de generació en generació. Si algun tapet o estora es desbarata, el veïnat més proper a la taula s'encarrega o bé de cosir-ho o de comprar-ho nou. Damunt les taules es posen uns canelobres amb ciris, i també s'hi posen els búcars amb flors. S'arreglen 5 taules que representen les 5 llagues de Crist.

Enhorabona a totes les persones que any darrere any, de manera altruista i devota, i per tradició arreglen les cinc taules de la processó.























No hay comentarios:

Publicar un comentario