Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


miércoles, 4 de octubre de 2017

JOC PATRIMONI "Descobrim el patrimoni d’Aielo".







Iniciem un joc anomenat "Descobrim el patrimoni d’Aielo". Este joc es un pretext per descobrir i admirar el nostre patrimoni i els xicotets detalls que ens envolten, d’una manera entretinguda i divertida, i saber un poc més de la història, el patrimoni o les peculiaritats del nostre poble.

Es tracta de conèixer Aielo i el nostre patrimoni històric, i gaudir d’ell, amb imatges d’emplaçaments o detalls variats de l’urbanisme, de les cases, detalls que moltes vegades ens passen desapercebuts com l’espectacular col·lecció de balcons, les boniques reixes, les façanes modernistes.... Descobrir on es troben, reconèixer el seu mèrit, el seu valor artístic o cultural i difondre el patrimoni en general que tenim als carrers. Difícilment s’estima i s’aprecia el que no es coneix.

Cada detall amaga un succeït, una anècdota, un passat, poc a poc veurem detalls del poble que segur desconeixies...


Vos deixem amb esta bonica finestra, que formalitza el nostre joc.

SAPS EN QUIN EDIFICI HISTÒRIC ES TROBA?

RESPOSTA: 

Hospital Beneficència construït 1890-1913.
Els plànols foren realitzats pel mestre d’obres ontinyentí, Bautista Tortosa Muñoz. L’edifici te forma de H i una mesura total de 772 m2.
La Beneficència estava al càrrec de les germanes Franciscanes Terciàries de sant Francesc d’Assis. Les mongetes cuidaren als malalts i educaren als pàrvuls fins la dècada dels anys 70, quan foren traslladades a altres convents de l’ordre, a partir d’aquest moment han segut molts els inquilins de la Beneficència.
Gràcies per participar.

Mª Jesús Juan Colomer

No hay comentarios:

Publicar un comentario