Com ve sent tradicional, l’Associació de Festers de Sant Antoni d’Aielo de
Malferit, organitza una activitat preparatòria per a l’encesa de la foguera
baix del Sant, com no podia ser d’altra manera, en el carrer de Sant Antoni. Amb
un complet programa d’activitats que es realitzaran al llarg del cap de setmana
(27-29 de gener 2017).
Es tracta de la “Baixada del Pi”,
una activitat que consisteix en tallar i portar al poble aquell pi que, al
estar prop del camí, o d’alguna casa, amenaçà en caure i representa un perill
per a la gent o l’asfalt dels camins, aprofitant la seua tallada per a llenya
de la foguera de Sant Antoni.
Amb la participació de cavalls, matxos i alguna haca, no sols d’Aielo de
Malferit, sinó també dels pobles del voltant. Tots aparellats i amb una demostració
de força i noblesa úniques, arrastren un gran pi pel camí Montesa fins arribar
al poble, on es depositarà en un lloc elegit per a la seua triomfal entrada
pels carrers de la població el divendres 27.
No podia faltar un esmorzar campestre, previ a la tasca, i així, els
Festers de Sant Antoni, fan els preparatius d’una torrada de carn, llonganisses,
xoriços, i la picaeta de costum amb cacaus i olives. Tot regat amb un bon
vinet, l’herberet i com no, el timonet que prepara Paco “la raba”, amb el seu
toc especial de romer que li dona eixe sabor característic i únic.
El ti Bobi, que enguany complirà 95 anys, també ens va acompanyar i
compartir amb tots aquest esmorzar tant apetitós. Encara que feia l’aire gelat,
el matí es va apanyar, resultant una festa memorable.
Rafa Ortiz
15/1/2017
No hay comentarios:
Publicar un comentario