Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


jueves, 19 de enero de 2017

Festes de Sant Antoni. Baixada del Pi per a la foguera del sant, 15 de gener 2017.




 Com ve sent tradicional, l’Associació de Festers de Sant Antoni d’Aielo de Malferit, organitza una activitat preparatòria per a l’encesa de la foguera baix del Sant, com no podia ser d’altra manera, en el carrer de Sant Antoni. Amb un complet programa d’activitats que es realitzaran al llarg del cap de setmana (27-29 de gener 2017). 

Es tracta de la “Baixada del Pi”, una activitat que consisteix en tallar i portar al poble aquell pi que, al estar prop del camí, o d’alguna casa, amenaçà en caure i representa un perill per a la gent o l’asfalt dels camins, aprofitant la seua tallada per a llenya de la foguera de Sant Antoni.



 Amb la participació de cavalls, matxos i alguna haca, no sols d’Aielo de Malferit, sinó també dels pobles del voltant. Tots aparellats i amb una demostració de força i noblesa úniques, arrastren un gran pi pel camí Montesa fins arribar al poble, on es depositarà en un lloc elegit per a la seua triomfal entrada pels carrers de la població el divendres 27.


  No podia faltar un esmorzar campestre, previ a la tasca, i així, els Festers de Sant Antoni, fan els preparatius d’una torrada de carn, llonganisses, xoriços, i la picaeta de costum amb cacaus i olives. Tot regat amb un bon vinet, l’herberet i com no, el timonet que prepara Paco “la raba”, amb el seu toc especial de romer que li dona eixe sabor característic i únic.




El ti Bobi, que enguany complirà 95 anys, també ens va acompanyar i compartir amb tots aquest esmorzar tant apetitós. Encara que feia l’aire gelat, el matí es va apanyar, resultant una festa memorable.
Rafa Ortiz

15/1/2017










             

No hay comentarios:

Publicar un comentario