Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


jueves, 29 de diciembre de 2016

Bones festes de Nadal i pròsper any nou 2017Ara que finalitza l’any 2016 és bon moment per un fer balanç resumit de tot allò que ha passat al nostre blog d’Història d’Aielo. El blog no ha parat, sempre ha estat present per posar-vos al dia del nostre passat aieloner.

Hem parlat i fet referència als Martínez de baix de sant Antoni, al conjunt musical tan estimat per tots com és Troya, a la nissaga aielonera dels notaris Martínez, hem parlat del milacre de la beata Ines de Benigànim i també sobre el mestre Carles Salvador. 

No hem oblidat el carnestoltes i també hem mostrat històries d’enamorats, hem parat atenció en la Setmana Santa i hem parlat d’una persona molt entranyable i estimada per ser col.laborador constant recordant la història i les tradicions d’Aielo, ens referim a Juanito Dordà el sagristà, també hem fet referència al traspassament de l’empresari  Vicente Sanz. 

Hem parlat de la Verge dels Dolors i de la Verge dels Desemparats, hem explicat la festa de la desapareguda  creu de Maig i hem explicat sobre el davantal de la mare per rendir homenatge a les dones en general. 

També ha hagut espai per als malnoms d’Aielo, la genealogia dels Colomer...i com no?, hem dedicat temps a les festes patronals i de moros i cristians,  a les de sant Engraci Màrtir, a la novena de sant Roc, a les festes del carrer sant Llorenç, i no hem oblidat al gran fester Sebastian Sànchez Mompó i l’alcalde Rosendo Sanz Belda. 

En arribar novembre hem parlat sobre les tradicions i ritus al voltant de la mort, Tot Sants, i després hem mostrat la figura de l’emigrant i retor aieloner Francisco Penalba Ortiz. Hem explicat sobre la rondalla RE-DO-LA i Josefa Castelló Ferriol fundadora de la rondalla, i hem escrit sobre l’exposició Regional de València de 1909. 

També hem parat l’atenció en el pont de l’arcà que celebra 210 anys, 1806-2016, i en la secció de la fototeca hem mostrat mensualment un grapat de fotografies ben interesants. El blog ha estat de dol especialment perquè tres grans col·laboradors ens han deixat: Rafael Belda Ureña “pitxi” aieloner de tot cor, Guy Fourcaud, estimat amic i gran músic, i la nostra bibliotecària Josefa Colomer Sanchis “botja”.Des d’ací els recordem. Als tres els portem en el cor per estar sempre a punt per contar-nos allò que sabien d’Aielo i que volien compartir amb tothom.

Amb este blog, el nostre propòsit és fer una acurada i interessant selecció d’articles per a que no s’oblide el passat, que quede constància per a les generacions que venen darrere i que han de conèixer com vivien i què feien els seus avantpassats. 

Alhora volem que passeu bons moments llegint tot allò que fa referència al poble d’Aielo de Malferit, això també és important. Llegir, conèixer i passar-bo bé.

Este any hem tingut nou col·laborador, Paco Juan Cháfer,que s’ha estrenat amb un ventall de històries sobre els malnoms d’Aielo i esperem ens mostre moltes més.

Tots esteu convidats a participar, el blog és de tots els que tenen alguna cosa que aportar. Així que us recordem que si teniu històries que contar o voleu publicar alguna història o fotografies, podeu contactar amb nosaltres, passant per la Biblioteca Pública o al correu electrònic  bibliotecaaielo@hotmail.com

Teniu-ho en compte, el blog d’història rebrà els vostres escrits o fotos amb els braços oberts, per efímer que siga, és patrimoni de tot el poble. Tot quedarà arxivat al Fons Local de la Biblioteca Pública Municipal “Degà Ortiz i Sanz”. 

La vostra col·laboració amb els vostres records o fotografies antigues és important. Entre tots, seguirem treballant per a mantenir viva la memòria del nostre poble. 


Per a l’any 2017 ja tenim nous projectes, nous col·laboradors i noves etiquetes que segur faran les delícies de tots els seguidors del blog. Ja ho veureu, ja ho llegireu...

Ara, ens queda només donar les gràcies... 
a uns per col·laborar, a altres per llegir i fer el blog gran... 
també per acompanyar-nos fen-nos saber que us agrada el que mostrem ...
en resum a TOTS per estimar el nostre Aielo.


Bon Nadal a tothom de bon cor i pròsper any nou 2017!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario