I què és d’un menú típic de Nadal sense els postres? Sense els dolçets? Enguany parem atenció a aquestes delícies nadalenques, compartint aquestes fotografies de la nostra col·laboradora.
Nadal és l’època de l’any més especial, i a la nostra taula nadalenca no pot faltar la tradició, ni el bon gust. Nadal és sinònim de família, amics i bones companyies i el bon menjar. Són tan riques les receptes culinàries i les pastes del poble!, que no podem deixar de nomenar-les. Una variada rebosteria que no falta a cap sobretaula, tot casolà i exposat a la taula amb la millor vaixella i la “bandejeta” coberta amb el seu mantellet brodat per la mare.
No falten els torrons i el conegut torró de gat, els boníssims pastissets de moniato i cabell d’àngel, pastissets de clara (a l’aire), els polvorons i massapans, el codonyat, els fruits secs com les figues seques, el panfígol, les peladilles, rosetes, les ametles torrades, confits, carabassa i moniatos torrats... els comensals mengen i xarren, mentre combinen i assaboreixen, una copeta d’anís, kola, menta o altres licorets de la Botelleria.
Definitivament, el Nadal a Aielo té identitat pròpia i única. Amb un receptari típic que caldria no deixar mai d’elaborar, a poc a poc, estem afegint receptes noves i modernes que poden ser perfectament compatibles amb els dolços “de tota la vida”.
Us deixem l’enllaç de la recepta del torró de gat, tan aieloner.
https://historiadeaielo.blogspot.com/2010/12/el-rebost-de-maruja-torro-de-gat-qui-no.html
Bon profit i bon Nadal.
No hay comentarios:
Publicar un comentario