Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


lunes, 9 de agosto de 2021

In memóriam. Juan Manuel Martínez Sanz (1971-2021). Per Rafa Morant Requena.

  

Juan Manuel Martínez Sanz (1971-2021)

Juanma, fa poques hores que has marxat i ja, quant que et trobem a faltar.

Parle com amic, un amic de molts anys, vull explicar sobre la persona a la que he vist créixer, sobre el fester, sobre l’amant de les tradicions...sobre el treballador incansable... i em venen tantes coses al cap que no se per on començar.

Rafa i Juanma 2020
 

Des de sempre hem estat ben a prop degut a l’amistat dels nostres pares. De xiquets a la teua caseta, hem viscut molts dies divertits compartint, sobretot a l’estiu, quan la teua piscina s’omplia d’amics o familiars, gaudint com si tots fórem de la mateixa família.

Vam anar creixent i fent-nos majors. Un dia vas conèixer a Raquel, la teua dona i amb el temps tinguéreu una filla Paula i un fill Ivan.


Alardos 2018

I desprès de casar-te vaig ser jo qui vaig conèixer a Pili, la cosina de Raquel, i així a més d’amics es convertírem en família vertadera. I l’amistat es va fer major, perquè hi havia més vincles. Raquel i Pili estaven molt unides i ens va unir més si cal a nosaltres.

Pili, per desgracia, fa uns quants anys que ens va deixar, va fer el camí que hui tu fas. Amic no tingues por, marxa content, il·lusionat, Pili segur que ix a recibir-te per tal de mostrar-te la Pau, Amor i Tranquil·litat que sols allà es pot trobar.

Romeria a Agres 2017

  

Romeria a Agres 2020

 Juanma, han estat tantes hores junts! Hem coincidit en distintes aficions: en la penya ciclista... fent eixides de senderisme amb els amics i amigues...I quantes vegades hem fet la Marxa de 74 Km que transcorre des de la Lloca de Canals fins la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats a València!.

Marxa Canals-València 2017

Coincidirem fins i tot quasi 11 anys treballant a Colortex, una empresa tèxtil Ontinyentina, de la que vas ser representant sindical i defensor dels drets dels treballadors durant molts anys.

 

Benicadell 2018


Teleraco Nadal 2020

De la teua faceta de fester dels Moros i Cristians tal volta no sóc jo el més apropiat per a comentar ja que no forme part de l’associació en la que has estat tan involucrat. Però sé, el teu fidel i constant compromís amb la festa moro-cristiana.

Entrada de Bandes de Música 2017

Des que vas nàixer estaves amb els Corsarios, i sé que des dels 16 anys participaves activament de propostes i decisions en la junta administrativa. Eres un fester de “pura cepa”, sempre t’has implicat com el que més amb la teua comparsa sacrificant el que fora necessari el teu temps lliure. Has ostentat distints càrrecs a les festes de moros i cristians, destacant a 1996 on tu i la teua dona Raquel fóreu els Capitans cristians.

Entrada comparsa Corsarios 2018

I no només t’has implicat per a la teua comparsa, també has ocupat distints càrrecs a l’associació de Festes de Moros i Cristians d’Aielo, fins i tot durant 4 anys ostentares el càrrec de President.

Baixada Sant Engraci Màrtir 2016

 Els festers i festeres del poble ja poden estar orgullosos d’esta etapa en la que es va construir el castell monumental per poder recrear i engrandir les ambaixades.

Dia del Cristo 2016

També recorde quan fores pregoner, recorde les vesprades del mes de Juliol de 2019, prèvies a l’acte, redactant i donant forma al que havia de ser la teua xerramenta, tenies un pregó complet, variat i ben escrit.

La nit de la presentació, quina sorpresa al escoltar-te a peu d’atri, on jo estava per a immortalitzar el moment amb la meua càmera de fotos. El guió i el text canviava lleugerament per moments, tot per culpa dels focus que t’il·luminaven directament a la cara i no et deixaven llegir dels fulls, però no va ser problema, el tenies ben estudiat i encara que vas deixar de banda algunes cosetes,  vas saber improvisar i vas afegir unes quantes mes, total, que va resultar un pregó excepcional.

Juanma, com a bon aieloner sempre has estat involucrat en les nostres tradicions i costums.

Festa Sant Antoni 2020

Fester de Sant Antoni des que es va obrir a tota la població on participaves activament. Sempre recolzaves amb la teua assistència a les festes de carrer com Sant Llorenç I Sants de la Pedra.

Treballador incansable també en el teu temps lliure, decimalant, amb el tractor, llaurant, arruixant i transportant amb el remolc, mai has fugit de cap feina que se t’ha proposat.

Rum càncer 2020

Des que es va crear el grup de les Dones de Rosa i degut a la teua malaltia t’involucrares plenament en les activitats i especialment en les tasques d’acompanyament i suport dels seus integrants, amb la ferma tasca de conscienciació per a que es destinen més mitjos per tal d’estudiar esta greu malaltia, que se t’ha emportat. 

Rum cancer 2020

Juanma, han estat 3 anys d’angoixa, pors, patiment i dubtes, 3 anys que començaren el 6 d’agost de 2018 i que han acabat el 6 d’Agost d’este 2021. Quina casualitat! El mal va començar i ha acabat el dia  més important de l’any per als aieloners i més si cal per a festers com tu, el dia del nostre patró, el dia del Crist. Cert Juanma, com a bon fester i defensor de costums i tradicions no t`ha pogut tocar millor dia.

Que els nostres patrons el Santíssim Crist de la Pobresa i Sant Engraci Màrtir, t’acompanyen sempre.

8 d'agost 2017

 Juanma amic, descansa, descansa en Pau i que la terra et siga lleu.

 

7 d'agost de 2021

 

                                            Del teu amic, 

Rafael Morant Requena

 

 Aielo de Malferit a 7 d’agost de 2021

 



1 comentario:

  1. Te vaig conèixer quan fores president de festes i em paregueres un home exemplar.
    Avui te dic, que el cel ha obert les seues portes de bat a bat per rebre't.
    Descansa en pau i sigues feliç.

    ResponderEliminar