Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


viernes, 6 de agosto de 2021

FOTOTECA: Santíssim Crist de la Pobresa


Solemne processó del Santíssim Crist de la Pobresa, el dia 6 d’agost de l’any 1968. 

La imatge del patró avança majestuosa pel carrer Major, als muscles dels portadors, Tomasin Malchirant, Paco Bataller i altres que no distingim. Al costat, atents, els acoliquets Rafa i el germà Dionisio Pastor, amb els seus pals per a descansar les andes.

Les persones de més edat recordaran l’home que amb un voluminós rotllo de cable de la llum, anava enganxant als endolls distribuïts per tota la volta de la processó, així aconseguien que els fanals de les andes sempre tingueren il·luminació i lluïren amb tot l’esplendor. Una altra peculiaritat d’aquells anys, i que segur recordareu, eren aquelles bengales que estratègicament es situaven en tots els cantons, i eren enceses en l'instant que el Crist arribava a la seua altura, formava un complaent i fotogràfic minut ple d’espurnes de colors, que envoltaven al Crist. 

Els carrers encara eren de terra i les voreres de pedretes de riu, ben agranats i arruixats per les dones. A la processó, molts ciris de variada grandària a les mans de tot el poble i quantitat de dones descalces per alguna promesa feta al Crist, autèntica devoció que unia a tot el poble entorn de la imatge del sant patró. Foto particular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario