Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 4 de octubre de 2020

RACONETS I MOMENTS DEL MEU POBLE... Després de la tempesta.



Desprès de l'episodi de la gota freda del dia 12 de setembre de 2019, Cristina Aparici i Rafa Morant, marxaren, com molts caps de setmana, a fotografiar la natura, però esta vegada la intenció era fotografiar el destruït Pont d’Allà Baix, aquell pont que tantes vegades fotografiaren des de tots els angles, des de totes les cantonades imaginables, i altres emplaçaments afectats per la crescuda del riu, la séquia Ampla, el pont de l’Arcà i el llit del riu Clariano al pas per Aielo. Fotografiar les destrosses d’una gran tempesta és tot un repte per als fotògrafs, els resultats són espectaculars, però veure el nostre patrimoni natural desfet és violent, trist i molt penós.
Semblava que mai els núvols podien descarregar tanta aigua i amb tanta força, i menys endur-se el pont tantes vegades fotografiat. Ara, a través de la càmera i el seu objectiu descobreixen un dia després de la riuada, com ha quedat aquest racó típic del nostre Aielo de Malferit, i el fotografien igual que sempre però amb una estranya i difusa sensació al cos, un cert malestar i, sobretot, un constant record del desaparegut Pont.
No tornarem mai més a creuar el pont!
1er ANIVERSARI 2019-2020.

Fotografia Cristina Aparici
Text Mª Jesús Juan Colomer

 
"No prenem una foto només amb la càmera i ja està; l'acte de fotografiar ve acompanyat de tots els llibres que hem llegit, de totes les pel·lícules que hem vist, de tota la música que hem escoltat i de totes les persones que hem estimat." (Ansel Adams)

No hay comentarios:

Publicar un comentario