Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 23 de mayo de 2021

Visita de la Mare de Déu dels Desemparats (21/05/2021)

Inesperadament la imatge peregrina de la Mare de Déu dels Desemparats ens ha visitat!!!.

Tota una sorpresa per al veïnat d'Aielo de Malferit, que ha rebut amb goig a la maredeueta de tots els valencians, la geperudeta. La perla del Túria recorria alguns carrers del poble amb el “maremóvil”.

Moltes foren les anècdotes ocorregudes en aquest curt temps que estaria al poble. Els aieloners és sentim orgullosos dels carrers amples i rectilinis que caracteritza la urbanització d’Aielo, però anecdòticament, el cotxe enfilaria el carrer Església amb el propòsit de donar la volta a la plaça Palau, però a l’arribar al cantó de sant Miquel, el xofer s’adonaria que la maremóvil no cabia pel tram de carrer conegut com el carrer la presó. Així que calia girar i donar la volta en aquest menut espai, aprofitant la costera de la barraneta del Fondo, el xofer, després de maniobrar aconseguiria girar el vehicle, per un instant es va produir un moment màgic, la Mare de Déu del Carme i la geperudeta quedarem enfrontades uns segons, una en el portal i l’altra dalt a la plaça la Font. 

Per tots els cantons i carrers, va acudir gent, que amb mòbils en les mans i aplaudiments per a la maredeueta, immortalitzaren l’instant.

 Per a totes les persones que han tingut la sort de poder veure-la, breument i apassionadament, ha estat tot un luxe.

En aquests temps de pandèmia, és un honor la seua companyia. Acollida i aclamada amb aplaudiments, carreres de la gent, i gran revolteig de campanes com a festa major, ha trencat la tranquil·litat d'un divendres qualsevol a Aielo.

Venia de recórrer Agullent i anava a visitar l’Olleria, de ruta per la Vall d’Albaida, pararia uns moments a la gasolinera i altra vegada es formaria un rebombori de gent, que amb mòbil a la mà volia gravar l’entranyable moment.

Esperem torne prompte i amb més temps per a ser admirada i aclamada... 

 

Aieloners i aieloneres, tots a una veu, Visca la Mare de Déu!!!

Mª Jesús Juan Colomer 


No hay comentarios:

Publicar un comentario