Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 1 de marzo de 2016

Vicente Sanz Belda (1921-2016)

Vicente Sanz Belda, “Vicentico el coixo”, com era conegut carinyosament, home emprenedor i competitiu, fundador de la Vidriera Ayelense a l’any 1952, fabrica que va donar treball a moltes xiques i xics d’Aielo. El forn de vidre i el taller de folrar garrafes de vidre (més tard plàstic) estava al Calvari, d’allí partien totes les dies molts camions carregats de garrafetes per a tota España.  
Regidor als anys 1969-1973. 
Fester de la comparsa Mozàrabes i membre de l'Associació de Festes en 1977-78. 
De jove també participava en les obres de teatre, encara es recordat els seu paper d’Herodes en la representació del Betlem de Nadal.
Ha segut un col•laborador inesgotable en la Biblioteca Pública Municipal, sempre apunt i dispost per explicar i contar tot allò que atresorava, inclòs a participat en alguna Setmana de la Lectura. 
A l’any 2005 va formar part de la taula redona “L’escola d’abans” junt a Pepica Colomer i la catedràtica Carmen Agulló. Vicent era un dels alumnes que va inaugurar les escoles de l’Eixample (1931) es va narrar, des de la visió d’un xiquet de 10 anys, una crònica d’aquell dia memorable. 
Per a la festa del carrer Sants de la Pedra, es una gran pèrdua, Vicente Sanz i la seua dona Josefa Juan, foren decisius en la recuperació i continuació de la festa, de fet la foto que acompanyem està presa en juliol de 2014, durant la festa i l’esmorzar dels Sants. 
Home molt actiu i dinàmic, últimament, ja octogenari i sense ganes d'aturar-se, dedicava el seu temps a la pintura i passejar pel carrer, amb els seu barret i garrot. 
D.E.P, este gran home de 95 anys, que va tindre una gran visió de futur per Aielo de Malferit, amb tanta dedicació i esforç, consagrat a una de les primeres industries d’Aielo dels anys 50-79, la coneguda "Vidriera Ayelense".

Mª Jesús Juan Colomer
BPM "Degà Ortiz i Sanz

No hay comentarios:

Publicar un comentario