Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 17 de enero de 2021

VIVÈNCIES DE… PILAR BARBER MARTÍNEZ (1929-2017) “Pilar la del sereno”.

Filla de Francisco Valentín Barber Martí (1891) i Mª Pilar Martínez Juan (1895). El pare, era conegut com a Cigala o el Sereno per l’ofici que exercia. La mare, coneguda com a Pilar Botja. Pilar i les germanes heretaren del pare el malnom de “El sereno”.

Posada en amo des de menuda, treballadora i lluitadora, com tantes dones de la seua generació. Veïna de tot el seu poble, estimada i ben volguda, sempre transmetent generositat i agraïment.

Amb Pilar encetem una sèrie de gravacions, àudios, notes de veus i vídeos recollits entre la gent d’Aielo de Malferit, testimonis i entrevistes, enregistraments per articles o treballs escolars, com aquest que publiquem hui, recollit per Nieves Tarrasó, a qui agraïm la cessió al blog. 

Pilar ens compta de l’Era i la trilla del blat, dels jocs de menuts, de la fam i tantes necessitats...

Pilar la del sereno 2015

Animem a totes les persones que disposen de gravacions i vídeos a contribuir en aquest projecte, facilitant el seu material, nosaltres el publicarem en el nostre arxiu dels records. Són part de la història viva d’Aielo, memòria i patrimoni oral que mostren records i quotidianitat de tots els aieloners i aieloneres. 

Recordeu: “Les xicotetes històries són les que fan la història d’un poble”!.

 Nieves Tarrasó Barber, vídeo
Mª Jesús Juan Colomer, text

No hay comentarios:

Publicar un comentario