Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 2 de junio de 2019

Teodoro Vicente Ortiz Chafer (1930-2019) col.laborador del blog

Ens acomiadem del nostre estimat col·laborador Teodoro Vicente Ortiz Chafer (17/12/1930 - 31/05/2019), és neguem a dir-te adéu Vicent!.
 
T’hem trobat sempre que ens has fet falta, en els dubtes, en el coneixement d’èpoques allunyades, en els costums d’abans... per a tu tot veí tenia història, coneixies totes les famílies, tots els malnoms, totes les partides del terme d’Aielo, donava gust escoltar-te!… per a tu, la vida era una xicoteta il·lusió de cada dia. A través de tu, hem sabut de la vida agrícola, de la feina dels jornalers del camp, el nap d’Aielo, les hortes i el rec, de llaurar amb el matxo, de sol a sol, vivències diàries de la gent del poble, els costums del secà i l’horta que ja pocs recorden... sense oblidar el profund amor al camp, sentiments profunds de llaurador enamorat del terreny, com estimava la terra!, com treballava la seua terra!

Era un home de mirada clara, paraules moderades, gest tranquil i un somriure dolç. Una gran i honesta persona, l’amic que tots volem, el veí que tots estimem.... Mai ens deixaràs, sempre estaràs al nostre costat, perquè les teues vivències han quedat escrites per a sempre en aquest blog d’història local d’Aielo. Gràcies i mil gràcies per tot el que ens has contat, gràcies i mil gràcies a un llaurador dels que ja no queden. Amb ell, una xicoteta part d’Aielo i la nostra història local i col·lectiva desapareix.

 
"De vegades sentim que el que fem és sols una gota en el mar, 
però el mar seria més xicotet sense eixa gota" 
Teresa de Calcuta.

Des de hui, el nostre mar té una gota menys.. però quina gota tan gran!. Cóm anem a notar- ho!. Has sigut un gran home, una gran persona i un gran pare. Ens has educat en la família, en el treball, en l'esforç de cada dia per a tirar endavant, i ens has inculcat els valors que han definit la teua vida: la sinceritat, la lleialtat, l'amor, la bondat, la honradesa, el respecte als demés... així eres tu i això és l'herència que ens deixes, eixa goteta que fa el nostre mar més gran. Al comunicar esta pèrdua, preguem una oració per l'etern descans de la seua ànima.

No hay comentarios:

Publicar un comentario