Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 9 de enero de 2018

Juan Egea Armengol (1935-2018).




Amb esta entranyable fotografia familiar volem donar el nostre condol a la família de Juan Egea Armengol (1935-2018), soria, que va morir el dia 7 de gener de 2018, als 83 anys, després d’una llarga vida de treball com un home emprenedor que era.

Juan Egea, junt als seus fills Javi, Jesús i Juan i la seua dona Carmen Soler, posant junt a la imatge de sant Isidre Llaurador, a l’any 1978. Era costum que fora el president de la “Hermandad de Labradores” qui custodiara a la seua casa la imatge del Sant, durant els anys que durava la presidència.

Juanito Soria, com era conegut entre el veïnat, sempre ha segut llaurador i viverista, home de negocis, actiu, inquiet i emprenedor, a la seua prolongada vida laboral no solament és va conformar amb l’agricultura, també va emprendre i dur a terme altres negocis, com a l’any 1959 que va obtindré la concessió del servei de taxi, dedicant-se un parell d’anys, o quan és va llançar al comerç i venta ambulant pels mercats dels pobles del voltant, també accionista de diferents empreses...

Juanito, degut al seu bon prestigi,  ha ocupat llocs destacats dins de la nostra societat, nombrat President de la “Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos” entre els anys 1971-1978. Durant el seu mandat moltes foren les preocupacions i acords solucionats, gestionant molts problemes dels barbats, les vinyes, millora i ampliació dels camins del terme, neteja de sèquies i camins,  subministrament de fertilitzants, un greu problema era l’atur existent en l’agricultura d’Aielo en aquells anys, i greu també la situació agrària que va tindre que resoldre, gelades i pedregades en diferents anys que portaren a declarar el nostre camp com zona catastròfica.

Altres acords que va portar a terme fórem més emotius, com sol·licitar la medalla del mèrit al treball pel metge Raimundo Goberna Martínez, acceptació gratuïta de l’immoble del c/ Major, 33, e instal·lació en estes noves dependències de la Delegació Sindical. També va millorar i enriquir la festivitat de Sant Isidre Llaurador, patró de la Hermandad. Durant aquells anys la festa en honor al Sant va tindre molt de protagonisme i eren un grapat elevat d’actes els organitzats, homenatges als llauradors més majors, dinar de germanor, concursos, despertà, processó, missa... la llista es llarguíssima. El seu mandat esta ple d’ èxits i dificultats que poliren i modernitzaren el camp i la vida dels llauradors aieloners, definitivament, va engrandir l’entitat a la que estaven associats tots els llauradors i jornalers del poble i facilitava un elevat quantitat de serveis.

Regidor de l’ajuntament d’Aielo com a representant dels llauradors, als anys 1974-1978. Fundador de la Comparsa Mozárabes, President de la Asociación Valenciana de Empresarios Viverista, etc......

Gràcies al seu treball amb la societat aielonera, i altres homes i dones com ell que el precediren o vingueren després, Aielo es un poble que progressa. La seua important tasca des de distints camps, unint esforços i objectius comuns, ha contribuït a configurar la identitat del nostre poble, sempre al capdavant de moltes iniciatives empresarials. Per tot això, amb esta menuda ressenya volem reconèixer la seua llavor i mèrits. 

DEP este treballador aieloner. 
Un abraçada a tota la família! 
Mª Jesús Juan

No hay comentarios:

Publicar un comentario