Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 16 de febrero de 2016

Fotos Antigues d'Aielo de Malferit: Matrimonis aieloners



Ramon Barber Domènech “Maó” i Marina Calabuig Alemany  

 Dia de sant Valentí, vos deixem un recull de retrats de nuvis dels anys 40, cada parella una bonica historia i unes vivències en comú, però això és una altra història. Els passejos per l’Eixample, acompanyats sempre per una “dona de bé” per a controlar i no deixar-los mai sols, els llargs festejos que duraven anys, la mili de dos anys de permanència... Ramon Barber Domènech “Maó” i Marina Calabuig Alemany, Miguel Barber Domènech “Maó” i Maria Vicent Armengol. Magdalena Belda Bellot "de Felix" i Jose Espí Martí "L'ovellero", Salvador Martí “Loreto” i Maria Barber Ortiz. 

Miguel Barber Domènech “Maó” i Maria Vicent Armengol "Soria"

Es casaren joves, fa molts anys a l’església del poble. L’enllaç, abans causava molta expectació entre la població, el carrer era ple de gent esperant vorer eixir a la novia, en aquells anys vestides de negre. Als quatre retrats d’estudi que mostrem, el fotògraf proposa postures semblants, de bust o mig cos, home a l’esquerra i dona a la dreta (curiosament la ti Malena i l’home estan col·locats de manera diferent a la norma d’aquells anys).  

Magdalena Belda Bellot "de Felix" i Jose Espí Martí "L'ovellero"
          
Silenci! s’obre el diafragma i la llum impregna la placa fotogràfica. Un instant congelat per a la posteritat. El retrat lluirà penjat al menjador dels novençans dins un gran marc ovalat o quadrat, a la vista de tota la família, record d’un dia inoblidable. Arxiu Fotogràfic Biblioteca “Degà Ortiz i Sanz” Aielo de Malferit. (Col·lecció particular de les famílies)

  Salvador Martí "Loreto" i Maria Barber Ortiz.


Mª Jesús Juan Colomer 
Biblioteca Pública Municipal (Fons Local-Arxiu Fotogràfic)
"Degà Ortiz i Sanz". Aielo de Malferit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario