Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 10 de noviembre de 2020

Raconets i moments del meu poble: Els colors de la tardor a la Biblioteca Municipal.

 

BPM "Degà Ortiz i Sanz". Aielo de Malferit (Antigues Escoles Velles)

Sols uns pocs dies a l’any, i després d’una de les primeres pluges de novembre, es forma, al pati de les antigues escoles velles, una catifa captivadora de colors característics de la tardor: groc, marró, taronja, verd...

A poc a poc, comença a arribar l’hivern, i els arbres, les boniques i frondoses melies de més de 90 anys, plantades pels xiquets que inauguraren el grup Escolar l'any 1930, comencen a perdre les fulles que cauen ràpidament i a grapats, després dels episodis de pluja com el de la setmana passada.

Un temps que tothom hauria de fotografiar, i seria bonic organitzar un concurs o simplement animar a inmortalitzar l’instant... és tan efímer aquest moment!.

BPM "Degà Ortiz i Sanz". Aielo de Malferit (Antigues Escoles Velles)

Molt prompte, la poca llum del sol i les nits fredes, faran que el nostre esplèndid pati adquirisca una altra fisonomia amb les melies sense cap fulla, branques pelades i adormides, esperant que tornen a renàixer a la primavera...

Potser aquest hivern neve i els arbres es cobrisquen de blanc.

I començarà un nou cicle, i tornarà la primavera, altres colors ens visitaran i gaudirem d’una nova catifa tenyida de colors… Però d’això ja parlarem.

Museu Nino Bravo. Aielo de Malferit (Antigues Escoles Velles)

 

Text Mª Jesús Juan

Fotografíes Rafa Morant



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario