Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


jueves, 22 de septiembre de 2016

Rafael Belda Ureña "Pitxi" (1932-2016)


Hui, 22 de setembre de 2016, ens ha deixat una gran persona, Rafael Belda Ureña, especial i entranyable, tota una referencia a la vida social, cultural i festera d’Aielo, aieloner molt significatiu per a la nostra historia local. Col·laborador incansable, sempre recordarem el 19 d’abril de 2010, quan Rafael “Pitxi”, va decidir entregar al fons de la Biblioteca Pública part del seu llegat particular. 
La donació de Rafael constava de material, que ell, havia anat arreplegant durant anys, una col·lecció formada per retalls de premsa, butlles informatius, programes d’activitats... tot relacionat en Aielo fins al 31 de desembre de 2009, quan sentint-se major i cansat va deixar de col·leccionar, però entre bromes ens deia que no pensava finalitzar ací la seua tasca de recollida d’informació. 
Estes carpetes quedaren obertes i ell solia vindre a la Biblioteca i afegia algun document engrandint i ampliant el seu raconet especial a la Biblioteca. Esta donació va ser un gest de generositat i altruisme en benefici de tot el poble, que no sols és digne de destacar sinó que tindrà tot el reconeixement dels seus veïns i dóna exemple d’estima per la cultura aielonera. 
En quin privilegi acceptarem la seua donació, i altres més menudes que ha fet al llarg de la seu vida, Rafael ens ha deixat amb 84 anys.
Rafael ha esta molt unit a la Biblioteca, gran defensor i col·laborador del fons local, com tots sabeu el fons local és una de les seccions de la Biblioteca dedicada a arreplegar, organitzar i catalogar tot allò relacionat amb el nostre poble.
De caràcter inquiet, sempre a sentit la necessitat de conèixer la historia d’Aielo, de recollir allò que parla d’ella, sense adonar-se que ell forma part d’eixa historia col·lectiva d’Aielo. 


Des de la Biblioteca sempre li estarem agraïts i a la prestatgeria quedarà el seu llegat.
Gràcies Pitxi per tantes coses i especialment per estimar tant el poble i ser una gran persona.

Mª Jesús Juan
BPM "Degà Ortiz i Sanz"
Ajuntament d'Aielo de Malferit

No hay comentarios:

Publicar un comentario