Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 19 de junio de 2012

La Cambra de Romualdo






Com a bon amant de les costums, tradicions i tot allò que tinga que vore amb el nostre passat més o menys llunyà, vull participar en este blog amb esta nova etiqueta a la qual posem per nom: La Cambra de Romualdo.

La Cambra, per ser una dependència de la part alta de la casa destinada a guardar el gra o la palla i perquè és un dels llocs on al llarg dels anys moltes persones han anat depositant tot allò que a poc a poc a deixat de ser-nos útil i no calia tindre a mà.

I Romualdo, per ser un nom gens freqüent en l’actualitat però que en els nostres avantpassats va ser un nom bastant assidu.




En esta nova etiqueta vos mostrarem i farem l’explicació oportuna de diferents estris de casa, de ferramentes per a treballar el camp i també qualsevol dels objecte que al llarg del temps s’han deixat de costat, bé per què s’han modernitzat o simplement perquè han deixat de ser-nos útils.

Totes les peces que vos mostrarem han sigut utilitzades pels aieloners en un passat més o menys llunyà. Totes pertanyen a xicotets coleccionistes locals que tenen un interés particular en la seua conservació per a que les pròximes generacions puguen gaudir d’uns estris o aparells utilitzats pels nostres majors o avantpassats. Són peces dignes d’estar en un museu pel seu valor material i, perquè no, també pel seu valor sentimental.




Des d’ací fem una crida a tota la població per a que cuide i conserve qualsevol objecte que puga ser interessant per al futur, si es així els nostres descendents segur que ens ho agrairan ja que tindran una justificació d’un passat que cal mantindre i també difondre .

I qui sap si un dia podrem tindre el nostre Museu Etnològic d’Aielo. Segur que seria un encert, una valuosa font d’informació i un interessant reclam més per al turisme local.


Rafa Morant. Fotos de l'autor.

                                                                                                                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario