tag:blogger.com,1999:blog-6011375761311478376.post8831965685373933310..comments2024-03-16T23:44:08.679+01:00Comments on Història d’Aielo de Malferit: El REBOST DE MARUJAAdministradorhttp://www.blogger.com/profile/03919545558164131511noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6011375761311478376.post-88039843772121644892010-04-04T13:59:17.260+02:002010-04-04T13:59:17.260+02:00Estic fem un treball sobre la dècada dels quaranta...Estic fem un treball sobre la dècada dels quaranta i necessitaria la recepta dels “bollos” tant típics en aquells anys a Aielo.<br /> Si la conegueu?, se que es feia en farina de panís, i poc menys.Rafaelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6011375761311478376.post-54327097134553724562010-04-01T12:08:37.154+02:002010-04-01T12:08:37.154+02:00Al lletjir totes estes cosetes menrecorde de momen...Al lletjir totes estes cosetes menrecorde de momens tan bonics pasats amb ella i els seus en estos ultims anys en la nit de nadal,<br />Començava amb la "bendición", tots morts de fam!!!!!i desitjosos de comensar a fartar.... i per finalitzar, ja en el brindis, cuan et xocava pareixia que anava a trencarte la copa!!!!!Que emosio li posava a tot!!!!<br />Mª jesus, posa la buena ventura!!!! que ixa també era molt bona!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6011375761311478376.post-45137947040538702052010-03-27T10:18:24.527+01:002010-03-27T10:18:24.527+01:00Contestem els dubtes de la recepta dels bunyols al...Contestem els dubtes de la recepta dels bunyols al minut. Les llimonades cap posar els dos sobres, blanc i blau. I de llimonà la casera res, eixes són per a altra ocasió. S’aconsella batre els ous amb una forqueta, afegir la llet i mesclar-ho. A continuació afegir els dos sobrets de llimonades, com ja he especificat el blanc i el blau i a continuació la farina a poc a poc. Tot açó es mescla amb la mà dreta i amb l’esquerra vas afegint la farina, tot ben barrejat i que quede caldoset. Si no es frigen amb abundància d’oli poden quedar-se pastosos pel mig. Es convenient fregir-los entre dos persones, un posant la pasta i l'altre donant-li la volta i traent-los, una persona sols no li dona temps i cal el perill de que es cremen.<br /><br />Per a menjar-se'ls no oblides el plateret de sucre per a mullar.<br /><br />Bon profit.M.Jesús i Marilónoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6011375761311478376.post-10178684588251175432010-03-26T00:49:36.318+01:002010-03-26T00:49:36.318+01:00He vist la recepta i m'han entrat ganes de fer...He vist la recepta i m'han entrat ganes de fer-los este cap de setmana, però tinc un dubte en les llimonades: es el sobre blau, el blanc o els dos sobres, els que tinc que afegir? Puc gastar llimonà de La Casera? i en cas afirmatiu, quina quantitat?. Sobre la pasta m'agradaría que hem digereu si l'he de batre amb el moll amb mànec ( no se com es diu este artilugi) o sobra en mesclarla amb una forqueta o similar. A vore si m'ho digueu antes del dissabte i puc triunfar a l'hora de la berena.Un que té dubtesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6011375761311478376.post-66872450520025287552010-03-24T09:33:27.632+01:002010-03-24T09:33:27.632+01:00Jo coneixia a Maruja, era una dona molt sencilla, ...Jo coneixia a Maruja, era una dona molt sencilla, que tenia el saber del poble, les costums, les histories que nosaltres no hem conegut i que ella ens els transmitia amb molta simpatia. La recorde a la mecedora llegint igual que está a la foto, pasejant i agafant timonet o floretes que després els ficava en delicats ramillets i eixa es l'imatge que sempre tindré d'ella...com una bona dona.<br />Des d'aci un bes per tu, Maruja.Anonymousnoreply@blogger.com