Tots els anys, a les Festes Patronals, una de les cites més importants per als aieloners és el dia del Santíssim Crist de la Pobresa. Per amenitzar les nits i revetles populars, ens visitava un cantant o grup de moda. Aquelles festes de fa 50 anys, l’artista invitat i encarregat d’actuar seria Juan Bau. Aquell concert, encara recordat pel moltes persones, als jardins de l’Eixample, s’escoltarien les melodies del mític i estrella d’èxit JUAN BAU, que encara persisteix a la memòria col·lectiva de la joventut d’aquells temps.
El dissabte 24 de novembre de 1973, en la secció de novetats musicals del diari La Vanguardia, es podia
llegir, al voltant de Juan Bau i el seu nou tema “La estrella de David”, el següent comentari: Aquest disc seu el presenta en una àmplia dimensió interpretativa. I és valent en cantar ni més ni menys que “La estrella de David” i donar-ho com a títol de l’àlbum.
La cançó la prohibiren, la rebutjaren i censuraren pel seu títol israelita, era una cançó d’amor, que no tenia res a veure amb la política, però Juan Bau va rebre inclòs cartes amenaçadores.
La COPE, sí que la publicaria, i la van fer famosa, i no va tardar a aparéixer en Televisió Espanyola. La cançó era tot un èxit: La estrella de David va arribar a ser número 1 de “Los 40 Principales” de la Cadena SER en la setmana de l’1 al 7 de desembre de 1973.
Com tots els anys a festes, compraren la vaqueta per a córrer en els carrers del poble, prepararen el corral per tancar-la, l'encarregat de donar-li menjar i cuidar-la, i la seua venda al finalitzar les festes. Embelliren l’Eixample amb llums, banderes i teles de colors, i van vendre loteria i s’anunciaren en el periòdic per recollir i finançar la setmana gran. No podien faltar els coets i traques, que adquiriren als Oltra, coeters de l’Olleria.
L’acte de la presentació de la Regina i Cort d’Honor, seria amenitzat pel conjunt de moda aieloner Peligro, que també actuarià el dia 8 d’agost per enllestir les festes. (els components eren Vicent Albero, José Manuel M., Salvador Nadal i Juan Sanz).
El dissabte, dia dels alardos, acudiria la banda de música de Quatretonda. I per al dia de l’entrada de Moros i Cristians, llogaren una bonica carrossa per a la Regina i Cort d’Honor, i per amenitzar tots els dies de festes vindrien les bandes de música d’Alfarrasí i de Camp de Mirra (cal recordar que en aquells anys els músics es quedaven en les cases particulars o a les classes habilitades en les escoles velles). Era costum també oferir un vermut per a les autoritats, i la Regina i la seua Cort d’Honor, aquest any es va degustar a la pista d’Adolfo Mira. I la Societat Columbicultura entregaria els seus trofeus del concurs de coloms esportius. I la gent del poble, en allò que podia, entregava i contribuïa en un xicotet donatiu o participació per a les despeses de les Festes Patronals i de Moros i Cristians.
Gràcies a la foto de Mª Teresa Juan Martínez, podem contemplar els cartells anunciadors que es col·locaren pe tot el poble, de l’actuació del cantant d’Aldaia, JUAN BAU.
No hay comentarios:
Publicar un comentario