Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


domingo, 26 de junio de 2016

FOTOS ANTIGUES: Festes de Moros i Cristians






La comparsa Caníbals desfilant a l’Alardo de l’any 1966 pel carrer Sants de la Pedra. De cap d’esquadra el jove Federico Barber Belda. 

Federico ha segut fundador d’esta històrica comparsa a l’any 1961 i anys després també fundador de la comparsa Bucaneros de la que es membre actiu actualment.

En aquells inicials anys de festa, les disfresses eren modestes o inexistents, una llarga branca al muscle, el tradicional puret i moltes ganes i propòsit de festa... Tots desfilant amb el fes verd rematat amb borla blanca, el verd es el color dels creients, i color que identifica a la comparsa mora dels Caníbals. 

Arxiu Fotogràfic Biblioteca “Degà Ortiz i Sanz” Aielo de Malferit, (Col•lecció Federico Barber Belda).

Mª Jesús Juan
AF Biblioteca PM "Degà Ortiz i Sanz"

viernes, 17 de junio de 2016

FOTOS ANTIGUES: homenatge a Pepica Colomer


En homenatge a Pepica Colomer “la botja”, gran col·laboradora i fervent animadora de l’Arxiu Fotogràfic, al que ha ajudat a fundar amb donacions i aportant valuosa informació oral. 

Persona molt humana, sempre pensant en els demés, “Tu sempre avant”, era la seu frase habitual.

Al retrat la trobem passejant feliç un diumenge d’estiu per l’Eixample amb les sues amigues i germana:  Carmen, Pepica Barber, Maruja Colomer, Pepica Colomer i Carmen Sanz a l’any 1954. 

La seua vida ha segut un gran exemple de bons i abundants moments compartits amb totes aquelles persones que han tingut el goig d’apropar-se a ella, una figura humana, una persona més del poble, anònima però exemple a seguir. 

Pepica era una persona que enyorarem i sempre la portarem al nostre cor. Arxiu Fotogràfic Biblioteca “Degà Ortiz i Sanz” Aielo de Malferit, (Col·lecció Josefa Colomer Sanchis).


Primera Comunió de Flora Egea Colomer a l’any 1964, celebrada a l’església de Sant Pere Apòstol.

La xiqueta Flora, vestida de combregar, i acompanyada a l’altar Major de la seua mare Florentina Colomer "botja", la tia Pepica Colomer, catequista,  el germà major Juan Egea, en aquells anys seminarista. A la fila de baix, començant per l’esquerra Fernando Egea Colomer, Vicente, Mª Amparo i Ildefonso Molla Colomer (els cosins de Moixent) i Ernesto Egea Colomer, tots molt ben mudats.

Arxiu Fotogràfic Biblioteca “Degà Ortiz i Sanz” Aielo de Malferit, (Col•lecció Florentina Colomer Sanchis).
Mª Jesús Juan

AFB “Degà Ortiz i Sanz”
Biblioteca Pública Aielo de Malferit



Obituari.
Vullc destacar que poquíssimes dones de la seua època han sabut i pogut viure com ella: independència total, optimisme a tope, simpatia (es dir: connexió amb els altres), gust per la cultura i fidelitat absoluta al seu poble i a la biblioteca d'Aielo. Et trobarem a faltar quan passem llista. Em guarde el teu record al cor.
Luz Ortiz