Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 29 de septiembre de 2015

Festes 1965 (III Mostra Festera 1965-2015). Vídeo




Vídeo de les festes d’Aielo de Malferit “Festes 1965”, que complementa la III Mostra Festera1965-2015. Organitzada per la Biblioteca Pública “Degà Ortiz i Sanz” i l’Associació de Moros i Cristians d’Aielo de Malferit amb el patrocini de l'Ajuntament d’Aielo de Malferit. Un homenatge a les nostres festes, i en aquest any, molt especialment a la regina de festes de l’any 1965, Maribel Juan Chàfer, i la seua Cort d’Honor, en complir 50 anys del seu regnat Així com a l’alcalde que va fer possible la festa de Moros i Cristians a Aielo, Rosendo Sanz Belda, i el president de festes Rafael Belda Ureña i a les festeres de fa 25 anys.
Mª Jesús Juan Colomer

martes, 8 de septiembre de 2015

III MOSTRA FESTERA a la BPM "Degà Ortiz i Sanz"


(organitzada per la Biblioteca Pública Municipal "Degà Ortiz i Sanz", l'Associació de Festes de Moros i Cristians i l’ajuntament d’Aielo de Malferit)


Enguany s'ha dut endavant la tercera edició de la mostra festera amb un gran èxit de participació, en el transcurs de la qual es va fer homenatge a la regina i dames d'honor de l'any 1965, a l'alcalde Rosendo Sanz Belda que va fer possible celebrar les festes de moros i cristians a Aielo de Malferit i a Rafael Belda Ureña, president de les festes en aquell any. Transcrivim la carta d'agraïment enviada a totes les persones que feren possible esta exposició.

Carta d’agraïment 

Un any més, Aielo de Malferit ha fet homenatge a festers i festeres de fa 25 i 50 anys, començant així l’ambient i el caliu de les festes de Moros i Cristians.

Creguem del tot oportú dirigir-vos aquesta carta a tots i a totes vosaltres, en mostra d’agraïment per la vostra col•laboració desinteressada, siga del tipus que siga, per tal de fer realitat la III MOSTRA FESTERA 1965-2015.

Hem de ser conscients que la participació de tothom és fonamental per deixar constància de les persones que ens van precedir i van iniciar estes festes moros i cristians, i entre tots, si cal, engrandirem més la nostra festa.

Agrair també la vostra reciprocitat en este projecte: III MOSTRA FESTERA I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FESTES 2015,  element clau per un esdeveniment emotiu que esta convertint-se en un èxit de visitants, i que ja va per la tercera edició, i que organitza conjuntament la Biblioteca Pública (Ajuntament d’Aielo de Malferit) i l’Associació de Festes de Moros i Cristians.

I valorar molt particularment la magnifica decoració floral que adornava la Mostra a càrrec de l’ART NATURA FLORISTA.

Pensem sincerament, que una edició més, hem segut capaços de mostrar com era la festa i la població de fa 50 anys i volem donar-li continuïtat.

Sou moltes persones que a títol individual heu fet possible esta exposició gràfica, dedicada a vosaltres, que ha estat exposada durant el mes de juliol a la Biblioteca Municipal.  Tot este fons d’imatges festeres que s’ha arreplegat quedarà guardat i conservat per a futures edicions i memòria gràfica local, passant a formar par de l’ARXIU FOTÒGRAFIC DE LA BIBLIOTECA “Degà Ortiz i Sanz”.

Al bloc d’història local historiadeaielo.blogspot.com podreu rememorar la III MOSTRA FESTERA  i visualitzar el vídeo que acompanyava l’exposició.

Gràcies per donar el vostre suport i  la vostra implicació directa. Sense més, rebeu el nostre cordial agraïment.

Arantxa Juan Juan Manuel Martínez 
                                         Regidora de Festes       President Associació de Moros i Cristians

Aielo de Malferit, 30 de juliol 2015.


PD: Finalitzem la III MOSTRA FESTERA agraïdes de la bona acollida que esta tenint esta exposició que cada any va tenim més ressonància entre el veïnat i perfectament podem dir que inaugura les festes patronals.  En definitiva, acabem la III edició de la Mostra convençudes que ha valgut la pena l’esforç i les hores invertides en este projecte, i es posem a treballar en la IV MOSTRA FESTERA 1966-2016 a la que vos invitem de bestreta!! Fins el proper any!! GRÀCIES A TOTHOM!!

Lola Domingo i Mª Jesús Juan
Fotografies de l’exposició












Equip de redacció del bloc


domingo, 6 de septiembre de 2015

FOTOTECA: Festes patronals, Sant Engraci


La dama d’honor de les festes patronals i de Moros i Cristians de 1965, Lolita Belda Barber “La biciclera”, el dia 7 d’agost de 1965 posant davant la imatge del patró sant Engraci Màrtir abans de la processó. 

Esta fotografia formava part de l’exposició “III Mostra festera 1965-2015”, ens la va prestar Lolita, amb molta il·lusió va vindre a la Biblioteca amb el seu àlbum, satisfeta de poder participar en este esdeveniment fester que cada any s’engrandís, i rebre homenatge com a dama que complia 50 anys. 

Desgraciadament ara la fem servir per acomiadar-se d’ella, del seu somriure i les seues ganes de viure... una forta abraçada i un gran bes a la seua família, DEP!!. 

Arxiu Fotogràfic Biblioteca “Degà Ortiz i Sanz” Aielo de Malferit.