Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


miércoles, 24 de febrero de 2010

ON ES PRESENTA ESTE BLOG



Este Blog pretén ser un espai virtual on tinga cabuda tot el que envolta a la història del nostre poble. Una història que apareix documentada ja en 1248 al LLibre del Repartiment i que va començar a desvetllar-se en 1982 amb el treball de Mª Angeles Belda : "Aportaciones a la historia de Ayelo de Malferit".
Després, un grup d'estudiosos han prosseguit la tasca investigadora i han anat apareixent nombrosos treballs sobre els més diversos aspectes de la nostra història; uns pocs han estat publicats en la col.lecció "Biblioteca Degà Ortiz i Sanz" i altres en els Llibres de Festes d'Aielo de Malferit o en les revistes comarcals d'estudis històrics "Alba " i "Almaig" d'Ontinyent; conformant així un gran patrimoni cultural per al nostre poble i que quedarà per a les noves generacions.
Però, per desgràcia, gran part d'este patrimoni escrit és de difícil accés, perquè està dispersat entre els diferents llibres de festes o revistes, descatalogats i que obliguen als interessats en la nostra història a recòrrer a la consulta en la Biblioteca. Este blog no vol eixe destí per a la Història d'Aielo. Tantes hores d'investigacions i estudis no mereixen quedar relegades a les prestatgeries, deuen eixir a l'abast de tots .... han d'estar a la Xarxa. Eixe és l'esperit del blog i dins de les seues possibilitats intentarà oferir este patrimoni a tots aprofitant les noves tecnologíes.
Però aixó no és tot, el blog acaba de nàixer i esperem veure'l créixer també amb les aportacions de tots vosaltres, bé amb treballs , bé amb comentaris a les entrades o simplement visitant el blog perqué esteu interessats en saber de la Historia d'Aielo. Per la nostra part procurarem omplir-lo amb altres continguts que progressivament aniran apareixent i que desitgem vos agraden.
Esperant estar en els vostres "Favoritos", enviem una salutació per a tots i .....LLARGA VIDA A HISTÒRIA D'AIELO!